Normalleşme Başladı mı?

Normalleşme Başladı mı?

Dolar/TL BDDK ve Merkez Bankası'nın tedbirlerinin ardından dalgalı bir seyir izlemekte. Güne 6,30 TL düzeylerinde başlamış olan dolar, işsizlik rakamlarının açıklanmasından sonra 5,98'e kadar indi.

A+A-

15 Ağustos 2018 tarihinde sabahın ilk saatlerinde dolar 6,30 TL’den işlem görmeye başladı. Saat 09.00 itibari ile Euro/TL ise 7,14 TL seviyelerinden işlem gördü. Hafta başında 7 TL düzeyinde olan dolar/TL, BDDK ve Merkez Bankasınca alınmış olan tedbirlerin ardından kısmen sakinleşti.

Haftanın ilk gününde dalga boyu bu gelişmelere karşın yüksek olsa da dün bu rakam 6.50-6.40 arasına kadar geriledi. TCMB'nin bir faiz artırımı daha yapabileceğinin beklentisi ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yatırımcılarıyla bir toplantı yapacağı haberi kurdaki iyimser havaya da destek oldu.

Dün 6.43 düzeyinde kapanmış olan dolar/TL, bu sabah serbest piyasanın açılış saatine yakın 6.30'un altına indi. Kurun saat 09.08'de 6.35 civarında seyrettiği görüldü. Dolar kuru, işsizlik rakamları açıklandıktan sonra 5,98'e kadar geriledi. Aynı dakikalarda Euro/TL ise de 6,85 düzeyindeydi.

Vergiler 2 Kat Arttı

Analistler Türk Lirası'nda spekülatif atakların sınırlandığını ifade ederek, fiyatlamalarda normalleşme sinyallerinin geldiğini dile getiriyor. Bugün yurt içi piyasalarda mayıs ayı işsizlik rakamlarının ve temmuz ayı bütçe dengesinin verileri de ilan edilecek. açıklanacak. Yurt dışında ise İngiltere TÜFE ve ABD verileri takip edilecek. Ayrıca Türkiye, ABD menşeili bazı ürünlere de ek vergiler getirdi. İçlerinde pirinç, alkollü içecekler, yaprak tütün, binek otomobil, güzellik veya makyaj malzemelerinin de olduğu ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında uygulanacak ek vergi oranları 2 kat artırıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.