Ne Ararsan Var

Ne Ararsan Var

Gündemin flaş konusu Bedelli askerlik ile alakalı farklı haberler alınmaya da devam ediliyor. Meclise sunulan torba yasada bulunan bedelli asker için hazırlık yapan vatandaşlar paralarını denkleştirmeye çalışıyorlar.

A+A-

Bedelli askerliğin ücretinin 15 bin TL olduğu ortaya çıktıktan sonra paralarını denkleştirmeye çalışan vatandaşlar internet üzerinden ilan vermeye başladılar. En çok araba satış ilanlarının arttığı görülürken en ilginç ilan ise Ankara’dan geldi. Ankara Bedelli askerlik parasını denkleştirmeye çalışan bir kişi binek atını 25 bin TL’den satıyor.

 

Bedelli askerlik düzenlemesi Meclis’e sunuldu ve hareketlilik başladı. Pek çok vatandaş, araçlarını satışa çıkardılar. Denizlili vatandaşlardan da, bedelli askerlik için araçlarını internet üstünden satışa çıkaranlar var. Tüm bunlar yaşanırken Ankara'dan gelen ilginç bir ilan herkesi gülümsetti. Meşhur bir online alım satım sitesinden yapılan açıklamaya göre bedelli açıklamasının ardından ilanlarda büyük bir artış meydana geldi ve ilginç bir hareketlilik yaşanmakta.

 

Bedelli askerlik için vatandaşalar çeşit çeşit şey satıyor.  Kimileri otomobillerini, kimileri motosikletlerini veya cep telefonlarını ilana  koyarken, evini, arsasını, binek atını ya da akvaryum balığını bile satışa çıkaranlar da görülmekte.

260 Bin Defa Arandı

 

Bunlardan başka bedelli askerlik ücretini karşılamak amacı ile ünlü futbolcuların imzalamış olduğu formalardan, drone'lara kadar birçok değişik ilana denk gelinebiliyor. Sitedeki ilanlar incelendiğinde yalnızca 2 günde 260 bin kez "bedelli" sözcüğü üstünde arama yapıldığı görüldü.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.