Mustafa Sabuncuoğlu Açıkladı

Mustafa Sabuncuoğlu Açıkladı

Sabuncuoğlu Emlak, Danışmalık Hizmetleri'nin sahibi, Eski tapucu, ekspertiz ve bilirkişi Mustafa Sabuncuoğlu Akishaber'e açıklamalarda bulundu. Emlak işlemleri hakkında son çıkan kanun ve yasaları değerlendirdi.

A+A-

Yeni yönetmeliğe göre bundan sonra Kaydı olmayan, kaçak olan ve yetkisi olmayan hiçbir kimse taşınmaz ticaretinde bulunamayacak.

05 Haziran 2018’de yayınlanmış olan Taşınmazların ticareti ile alakalı yönetmeliğin; geçici olan maddeye göre 3 aylık süre olan 05 Eylül 2018 tarihi itibari ile uygulanmaya başlandı. Konu ile alakalı kurumların yönetmelik yönergesinde işlem yapmalarının lüzum olduğu ifade edilen genelgede, pek çok yenilikler ve sorumluluklar eklendi.

Ne Yapabilirler?

Yeni yönetmelikteki o maddeye göre taşınmaz ticaretine konu olan hizmetlerde taşınmaz ticareti ile meşgul olanlar şu hizmetleri sunabilirler:

a) Tapu kütüklerinde kayıtlı olsa da olmasa da taşınmazların alımı, satımı ve kiralanması ile alakalı pazarlama etkinlikleri yapmak ya da aracılıkta bulunmak.

b) Alımlara satımlara ve kiralamalara konu olan taşınmaz ile alakalı incelemeler, araştırmalar ve raporlamalar yapma.

c) Taşınmazların rayiç satışı veya kira bedeliyle alakalı iş sahibi olan kişiye bilgi verme.

ç) Tapu ile alakalı yapılacak olan işlemlere aracılıkta bulunma.

d) Alıcılarla ya da kiracılarla sözleşme yapma, kira bedeli ödemeleriyle abonelik hakkındaki işlemlerin takip edilmesi, taşınmazların tamir edilmesi, bakımının ve onarımının yapılması noktasındaki hizmetlerin sunulmasını sağlama ve bu konular ile alakalı sürecin gidişatından iş sahibine haber vermek.

e) Taşınmaz ile alakalı danışmanlıkta bulunmak ve yönetim hizmetleri verme.

f) Taşınmaz ticareti ile alakalı diğer hizmetlerin yürütülmesi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.