MÜSİAD Kudüs Konusunda Sessiz Kalmadı!

MÜSİAD Kudüs Konusunda Sessiz Kalmadı!

MÜSİAD Denizli Şubesi'nden Sert Kudüs Açıklaması...

A+A-

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, İsrail’in, Mescid-i Aksa’da ibadeti engellemesi ve ibadet eden Müslümanlara uygulanan şiddet hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, “Ortada bir insan hakları ihlalinin olduğu açık. İsrail, uluslararası kamuoyunun buna kayıtsız kaldığı her gün, bu ihlali bir adım öteye taşıyor. İsrail’in, Müslümanlara yönelik günden güne sertleşen bu tutumunu kınıyoruz. Kudüs’ün işgalinden bu yana Müslümanların kapanmayan yarası olan bu durumun bir an önce son bulması için İslam Âlemi başta olmak üzere bütün dünyanın harekete geçmesi gerektiğini düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Biltekin, “Kudüs, ilk kıblemiz, ikinci mescidimiz ve üçüncü haremimiz Mescid-i Aksa’yı bağrında barındırıyor. Bu kutsal belde sadece Filistinlilerin değil, bizatihi tüm Müslümanlarındır ve en az Mekke ve Medine kadar kutsaldır. Mescid-i Aksa Tüm İslam aleminin onurudur,namusudur. Dinimizde bu denli önemli bir yere sahip olan Kudüs’de, İsrail’in Müslüman kardeşlerimizi 50 yıl sonra ilk kez Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı kılmasını engellemesi ve ardından, polisin kapılarda dedektörle arama yapması, Müslüman kardeşlerimize ses bombası ve plastik mermiyle acımasızca saldırması tarafımızdan asla kabul edilemez.” Şeklinde konuştu.

İslamın barış dini olduğunu ifade eden Biltekin, “Bizler bu davanın peşindeyiz ve hiçbir zaman da bu davamızı bırakmayacağız. İslam barış dinidir. İsrail’in bu hukuk dışı uygulamalarını MÜSİAD Denizli Şubesi olarak kınıyor ve İsrail’i bu hukuk dışı uygulamalarına derhal son vermeye davet ediyoruz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.