MÜSİAD ''Denizli'de Raylı Sistem Acilen Ele Alınmalı''

MÜSİAD ''Denizli'de Raylı Sistem Acilen Ele Alınmalı''

MÜSİAD ''Denizli'de Raylı Sistem Acilen Ele Alınmalı''

A+A-

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, Denizli’de raylı sistemin acilen ele alınması gerektiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, gerçekleştirilen her toplantıda, Denizli’nin lojistik anlamda çok eksiğinin bulunduğu yönünde üyelerden geri bildirim aldıklarını, konunun acilen ele alınması gerektiğini söyledi.

MÜSİAD Şube Başkanı Biltekin, “Denizli şehir merkezinden Çardak-Dinar hattında hızlı tren yapılmasına dair çalışmalar yürütülmelidir. Denizli-Çardak-Dinar arası raylı sistemin kurulması hem Çardak havaalanına ulaşımı kolaylaştıracak hem de bu hat Afyon-Ankara, (ileri dönemde Afyon, Ankara, Sivas, Erzincan ) Afyon –İstanbul hızlı tren hattına entegre edilebilecektir. Ayrıca bu raylı sistemin Çardak Organize Sanayi Bölgesi’ne de lojistik olarak ciddi katkı sağlayacaktır. İkinci önemli konu da Denizli-İzmir hattında tır dorselerinin karayolu yerine yine raylı sistem ile limana kadar taşınması konusudur. Denizli’den her Cuma ortalama 40-50 tır İzmir limanına Denizli-Aydın hattından kara yolu ile çekicilerle çekilmektedir. Bunun yerine Denizli’den İzmir limanına kadar tır dorseleri tek bir tren lokomotifi ile çekilerek karayolu trafiği de rahatlamış olacaktır. Bunun örneği; İtalya Trieste limanı ile Hamburg hattında kullanılmaktadır.

Raylı sistem yatırımlarının navlun maliyetlerini düşürerek ilimizden ve bölge illerden daha fazla ihracat yapılmasına, rekabet gücümüzün artmasına, ülke ekonomisinin gelişimine ciddi katkılar sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.