Muhtar mahallelinin kan grubunu kaydediyor

Muhtar mahallelinin kan grubunu kaydediyor

Denizli'nin Pamukkale İlçesi'ne bağlı Hacı Kaplanlar Mahallesi muhtarı Necdet Kunduracı, herhangi bir kan intiyacı durumunda doğru kişiye hızlı ulaşabilmek amacıyma tüm mahalle sakinlerinin kan grubu bilgilerini kaydetmeye başladı.

A+A-

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)

Pamukkale'ye bağlı 10 bin 400 nüfuslu Hacı Kaplanlar Mahallesi'nin muhtarı Necdet Kunduracı, mahalle sakinlerinin kan grubu verilerini toplamaya başladı. Mahalle sakinlerine bilgilerini paylaşmaları için çağrıda bulunan Kunduracı, şöyle dedi:

 

"700 kişiden kan grubu bilgilerini toplamıştım. Ancak, geçen ay bilgisayarım çalındı. Yeni kayıtlar yapmaya başladım. Şu ana kadar 100 kişi muhtarlığa gelerek kan grubunu verdi ve kayıtlara girdik. Tüm mahallenin kan grubunu toplamak istiyorum. Zira, mahallemizden herhangi birine kan ihtiyacı olduğunda anında kan bulabilelim. Bu konuda Kızılay ile de işbirliği yapacağım. Kayıtları bitirdikten sonra hastanelere de bilgi vereceğim. Bu çalışma hem komşuluk ilişkilerini güçlendirecek hem de kan ihtiyacı olanların ihtiyaçları anında giderilecek, gerekli kan bulunacak."

 

Kunduracı, acil ihtiyaçları karşılamak için mahalle sakinlerini muhtarlık bürosuna gelerek kayıt yaptırmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.