Mucizevi İlaçlardan Zehir Çıktı

Mucizevi İlaçlardan Zehir Çıktı

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Denizli’de kaçakçılık faaliyetlerinin engellenmesi amacı ile kaçak ilaç satışı yapmak isteyenlere operasyon yapıldı.

A+A-

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Denizli’de yasadışı bir şekilde faturasız olarak yurtdışından temin edildiği ifade edilen Bakanlıkça ruhsat verilen yerlerde yasal bir şekilde satışının olması gerekirken kaçak yollar ile Sağlık Bakanlığı onayı olmaksızın yasadışı satışının yapılmak istendiği bilgileri ekiplerin rutin çalışmaları sırasında ve yapılan kontrollerde belirlendi. Her türlü kaçak ilaç ve ürünün belirlenerek bu suçu işlemek isteyenlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

 Pek Çok Sağlık Sorununa Sebep Oluyor

Devam ettirilen çalışmalar sonucunda Deniliz’de üretim yeri şartları, saklama ve dağıtım koşullarına uygun olmayan ortamlarda temin edilip, içeriğinde standart dışı etken maddeye sahip olduğu, vatandaşların bu ilaçları tedavi edici, iyileştirici iddialarıyla mucizevi olarak gördüğü ve ilgi gösterdikleri ama kullanımı sonucunda pek çok sağlık sorununa sebebiyet verdiği, damarları genişletip hayati tehlikelere hatta ölüm ile sonuçlanacak kadar halkın sağlığını tehdit ettiği bilinmekte.

Son 1 ay içinde görevli ekiplerce devam ettirilen çalışmalarda Denizli iline ülkeye kaçak yollardan giriş yapılıp satışı yapılmak istenen ürünlerin engellenmesi için şüpheli şahıslar, şahısların kullandıkları araçlar ve Denizli’deki saklama yerleri belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.