MR ve Tomografide Yeni Dönem

MR ve Tomografide Yeni Dönem

MR ve tomografinin devlete senelik maliyetinin 1.7 milyar TL olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu sebeple MR ve tomografiye denetim mekanizması geleceğini belirtti.

A+A-

Sağlık muhabirleri ile buluşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hastalara çok MR çekildiği ile alakalı eleştiriler olduğu " anımsatılması üzerine, bir ay evvel başladıkları bir uygulamanın olduğunu, görüntü paylaşımı yapılıp mükerrer, tekrarların önüne geçmek istediklerini, yalnızca görüntü paylaşımında yüzde 230 talebin azaldığını gördüklerini, MR ve tomografinin standartlarını belirleyecekleri bir dönem olacağını, MR ve tomografinin (özel, kamu, üniversite hastaneleri dahil) kendilerine maliyetinin 1.7 milyar TL olduğunu ifade etti.

Yaptığı açıklamada Koca, "Bizim 21 tane üniversiteyle işbirliği, birlikte kullanım protokolümüz var. Sağlık bilimleri üniversitemizle de 53 hastane işbirliği içinde. 21 üniversitenin hastanesi, Sağlık Bakanılığı’nın eğitim araştırma hastaneleri aynı zamanda. Bundan böyle hastanede üniversitenin var olan kadrosuyla, personeliyle ayrıca eğitim dahil olmak üzere performansı belirleyip yeni dönemde sözleşmeye geçiyoruz. En geç üç ay içerisinde geçiyoruz. Yeni dönemde bu hastanelerimizde asgari yapması zorunlu olan eğitim katkısı (asistandan profesöre kadar) dönemine giriyoruz. Yaptığı yayınlar da performansa bağlanacak. Kadroları üniversitede kalacak ama hastanede çalışma esası net olmayan kişiler bunlar. Bundan böyle şehir hastanelerinde sadece bir üniversite ile işbirliği içinde olunmayacak. Örneğin beyin cerrahisi bölümü Ankara Tıp ve Hacettepe işbirliğinde yürütülebilir." şeklinde konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.