Mini Elmalı Kurabiye Tarifi: Ağızda Dağılan, Orijinal Lezzet!
Gün içinde atıştırmalık küçük tatlı mutluluklar hepimizin enerjisini yükseltiyor, öyle değil mi?
Gün içinde atıştırmalık küçük tatlı mutluluklar hepimizin enerjisini yükseltiyor, öyle değil mi? Peki, seksen bine yakın kişiden lezzet onayı alan, kıyır kıyır hamuru ve nemli iç harcıyla nefis bir elmalı kurabiye tarifine ne dersiniz?
Her zevke hitap edebilecek, yıldız kurabiyeler listesinde başı çeken elmalı kurabiye Nefis Yemek Tarifleri lezzet ayrıcalığıyla huzurlarınızda! Her denemede aynı şahane tadı veren, birebir ölçülü ve resimli videolu anlatımıyla lezzet garantili elmalı kurabiye tarifi, elbette ülkenin en güvenilir tarif arşivi Nefis Yemek Tariflerinde sizleri bekliyor.
Mutfakta tecrübeniz olsun olmasın, kendi el lezzetinizle aromasını katlayacağınız elmalı kurabiye yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı! Gerekli malzemeleri hazırlayın, Nefis Yemek Tarifleri web sitesinden veya mobil uygulamasından tarifi açın ve kendinize enfes bir terapi armağan edin; üstelik sonu sıcacık bir ısırıkla bitiyor…
Lokmalık mini elmalı kurabiye nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır, hamuru nasıl şekillendirilir, kaç derecede, dakikada pişer merak ediyorsanız şimdi birlikte tüm detaylarına değinelim, hazır mısınız?
Mini Elmalı Kurabiye Tarifi, Nasıl Yapılır?
Gün davetlerinize, çay saati misafirlerinize gözünüz kapalı hazırlayıp ikram edebileceğiniz elmalı kurabiye tarifi resimli kolay yapılışı ile tek tıkla sizin mutfağınızda! İster web sitemizden ister ios ve android uyumlu ücretsiz mobil uygulamamızdan Mini Elmalı Kurabiye tıklayarak malzemelerinden detaylı yapılış aşamalarına ihtiyacınız olan kolay bilgileri içeren tarifi defterinize ekleyerek dilediğiniz her an hızlıca ulaşabilirsiniz!
Başlamadan önce: Elmalı kurabiye malzemeleri nelerdir?
Her evde bulunabilecek ekonomik tatlı malzemeleriyle hazırlanan elmalı kurabiye yapımında aşağıdaki malzemeler kullanılır. Malzemelerin tam ölçüleri ve detayları için tarife tıklayıp inceleyebilirsiniz:
- Un
- Tereyağı veya margarin
- Yoğurt
- Kabartma tozu
- Limon kabuğu rendesi
- Pudra şekeri
- Elma rendesi
- Tarçın
- Toz şeker
- Ceviz
Aromasıyla iştah açan o detay: Elmalı iç harç
- Memleketimizin bereketli topraklarında bolca yetişen elmalardan orta boyutlarda 3 adet rendeleyin.
- Rendeledikten sonra alışkın olduğunuz o aromayı yakalamak için tarçın ve şekerle bir tavada güzelce kavurun. Peki ne kadar kavurmalıyım? Elmalar suyunu salıp çekene kadar kavurmanız yeterli olacaktır.
- Son olarak dilerseniz ince dövülmüş ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişlerle kıtırlık kazandırabilirsiniz. Bu tarifte ceviz tercih edildi.
- Harcınız hazırsa soğumaya bırakın, şimdi birlikte elimizi biraz hamura bulayalım :)
Kıyır kıyır kıvamıyla fark yaratır: Elmalı kurabiye hamuru nasıl hazırlanır?
- Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir kıvam elde edinceye dek yoğurun.
- Hamura şekil vermek için bezeye ayırmanız gerekecek. Böylelikle elmalı kurabiye şekilleri elde edebilirsiniz. 5 adet beze bu iş için yeterli olacaktır.
- 5 parçaya ayırdığınız bezeleri unlayarak, tezgaha veya hamurların birbirine yapışmasını engellemelisiniz.
- Bezeleri ne kadar büyüklükte açmalıyım? Tatlı tabağı büyüklüğünde ve yarım cm kalınlığında bezeler idealdir.
- Bezeleri kaça ayırmalıyım? Yeterli büyüklük ve kalınlıkta açtığınız hamuru 4 eşit parçaya böldükten sonra her parçayı tekrar 2ye bölerek 8 dilim elde etmelisiniz.
Elmalı Kurabiye Şekilleri Nasıl Verilir?
En sevilen kurabiyelere değişik şekiller vermek adeta bu keyfi tazeliyor! Elmalı kurabiye şekilleri farklı seçenekleriyle web sitemizde bol bol mevcut, size en yakın geleni seçip pişirebilirsiniz :)
- Klasik sunumlardan yana olanlar ve elmalı kurabiye şekilleri kolay yolları arayanlar için bu tarifte mini rulo tekniği kullanıldı.
- Az önceki aşamada 8 parçaya ayrılan dilimleri nazikçe rulo yaparak görseldeki şekli elde edebilirsiniz.
Elmalı Kurabiye Kaç Derecede ve Kaç Dakikada Pişer?
İç harcını hazırladık, hamura özenle şekil verip tepsiye dizdik. Şimdi sıra geldi en önemli bölüme!
- Elmalı kurabiyeler 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika içinde pişmiş olacaktır.
- Bu süre farklı fırınlarda değişkenlik gösterebileceğinden pişirme esnasında fırının yakınlarında olup kurabiyelerin fazla kızarmaması için kontrol etmenizi tavsiye ederiz.
- Fırından çıktıktan sonra biraz ılımasını bekleyip son dokunuş olarak pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Elmalı Kurabiye Kaç Kalori?
Formunu koruyanlar, kilosuna dikkat edenler elmalı kurabiye yedikten sonra böylesi tatlış bir lezzetin bedelini merak edip elmalı kurabiye kaç kalori diye sorabilir, hemen yanıtlayalım:
- 1 adet elmalı kurabiye yaklaşık olarak 40-50 gr ağırlığındadır ve 150 kalori içerir.
- Kalorisini yarı yarıya çifte tehlike paylaşır: Kardonhidrat ve yağ…
- Şeker ve kolesterol hastalarının bu kurabiyeyi atıştırmadan önce iki kez düşünmesini tavsiye ediyoruz…
Elmalı Kurabiye Hazırlamanın Başka Yerde Olmayan Püf Noktaları
2015 yılında yayına alındığı tarihten bu yana ülkenin elmalı kurabiye dediği an akla ilk gelen güzelliği karşınızda! Modası geçmeyen bu kurabiyeyi çay davetlerinizde gönül rahatlığıyla ikram edebilir, sevdiklerinize tatlı ev yapımı hediyeler hazırlayabilirsiniz.
Ama nasıl? İşte fark yaratan detaylar:
- İlk ısırıkta ağızda dağılan o kıyır kıyır kıvamı istiyorsanız işe başlamadan önce malzemelerinizi tezgahta hazırlayıp, oda sıcaklığına ulaşması için biraz beklemelisiniz. Özellikle katı yağlar için bu aşama önemlidir.
- Hamura unu eleyerek ve yavaş yavaş eklerseniz doğru kıvamı elde edebilirsiniz. Unlar markadan markaya değişkenlik gösterebileceğinden ele yapışmayan bir kıvam için azar azar ilave etmelisiniz.
- Elma sulu bir meyvedir, ısı ile birleştiğinde suyunu salacaktır. Bu su oranını azaltmak için elmaları rendeledikten sonra avuçlarınızda sıkıp suyunu çıkarabilirsiniz.
- Pişirme derecesi ve süresi fırınlarda farklılık gösterebilir. Bu sebeple hafif kızarmış tam renginde kurabiyeler elde etmek için 15. dakikadan sonra kontrollü pişirmenizi tavsiye ediyoruz.
- Sunum aşamasında eğer pudra şekerini fırından alır almaz serperseniz şeker eriyecek ve şeffaflaşacaktır. Kurabiyelerinizin ilk sıcağının geçmesini beklemelisiniz.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.