Mevlana 745. Ölüm Yılında Anıldı

Mevlana 745. Ölüm Yılında Anıldı

Büyük tasavvuf alimi, İslam dininin evrensel değerlerini tüm dünyaya duyurmuş olan Mevlana Celaleddin Rumi vefatının 745. yılında saygı ile anıldı.

A+A-

Evliyanın büyüklerinden Allah ve peygamber sevdalısı Mevlana Celaleddin Rumi hazretleri, vefatının 745. yıldönümünde saygı ve hürmet ile anıldı.

Semazenler Büyüledi

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Şeb-i Arus 745. Vuslat yıldönümü programında tasavvuf müziği dinletisi, semazen gösterileri geceye damgasını vurdu. Ayrıca kuran-ı kerim ve mesneviden de bölümlerde okundu.


Denizli Pamukkale Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen gecede konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Mevlana hazretlerinin manevi derinliğinin bir kez daha hissedildiğini vurgulayarak, Allah sevgisiyle yoğrulan, kendini İslam’a adamış Mevlana’nın ışığıyla yolda ilerlemeye, öğretilerini özümsemeye devam edeceklerini dile getirdi.

Programa  Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Çivril’de eğitimlerini sürdüren üniversite öğrencileri ve Çivril İlçe Müftülüğü Kuran Kursu Bayan Kursiyerleri de katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.