Metin Ak, PAÜ’nün Gururu Oldu.

Metin Ak, PAÜ’nün Gururu Oldu.

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Ak, PAÜ’nün gururu oldu.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Ak, Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP) 2018’de alanında yapmış olduğu üstün nitelikli çalışmalarından dolayı Pamukkale Üniversitesi’nin adını Türkiye’nin önde gelen başarılı üniversitelerinin arasına soktu.

Bilim Akademisince başlatılan ve kamu fonları yerine toplumdan gelen maddi destek ile sürdürülen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı’nın bu seneki ödüllerinden Kimya/Kimya Mühendisliği çalışma alanındaki ödülünü Pamukkale Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Ak aldı.

BU ÖDÜLÜ ALAN İLK KİŞİ

Aldığı ödül ile Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin olduğu listede Pamukkale Üniversitesi’nin de yer almasına neden  olan Prof. Dr. Metin Ak, bununla birlikte Pamukkale Üniversitesi’nin bu ödülü kazanan ilk akademisyeni de oldu ve alanında yapmış olduğu üstün nitelikli çalışmaları ile BAGEP 2018 ödülünü kazanıp senelik 15.000 TL destek alma hakkını da kazandı.

Genç bilim insanlarının özgeçmişi ve önerdiği proje değerlendirilip verilen ödül çerçevesinde Fen-Mühendislik, Sosyal ve Sağlık bilimleri alanlarından kabul edilen 312 nitelikli başvurudan, yalnızca 39 başvurunun ödüllendirilmiş olduğu programda Kimya/Kimya Mühendisliği alanında Pamukkale Üniversitesi ile beraber ODTÜ, Bilkent ve Koç Üniversiteleri ödül kazanan üniversiteler arasındaydı.

 

Bilimsel liyakat, özgürlük ve dürüstlük ilkelerini bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olarak tanıtmak, örneklemek ve gözetmek için 2011senesinde kurulan Bilim Akademisince başlatılan Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı (BAGEP) kamu fonları ile değil, toplumun desteği ile sürdürülmektedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.