Meteoroloji'den zirai don ve sağanak uyarısı!

Meteoroloji'den zirai don ve sağanak uyarısı!

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarıları gelmeye devam ederken bu gece yarısından itibaren bazı bölgelerde zirai don bekleniyor.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarılar art arda geliyor. Meteoroloji son olarak yurdumuzun geneli için serin ve yağışlı hava uyarısında bulundu. Peki havalar hafta sonunda nasıl olacak?

Yurdumuz halen Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak havanın etkisi altında bulunuyor. Hava sıcaklıkları Marmara ve Karadeniz'de mevsim normallerinde diğer yerlerde ise 5 ila 9 derece üzerinde bulunuyor.

21 Nisan Cumartesi günü serin ve yağışı hava yurdumuza giriş yapacak. Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Hatay çevrelerinde yağış etkili olurken 22 Nisan Pazar gününde ise ülkemizi bu sistem terk edecek. Cumartesi günü beklenen yağışlar özellikle Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. Sağanak yağışlar Kütahya, Afyon, G. Antep, Adıyaman, Kilis, Batman, Diyarbakır, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Osmaniye, Hatay’ın kıyı kesimleri, Iğdır, Ağrı, Muş ve Bitlis çevrelerinde etkili olacak.

Bu geceden itibaren 22 Nisan Pazar sabahına kadar İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz’in İç Kesimleri ve Doğu Anadolu’da hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don olayı riski bulunduğundan zirai faaliyetlerde bulunan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Denizli 5 Günlük Hava Durumu

20 Nisan Cuma: Parçalı Bulutlu 25°C

21 Nisan Cumartesi : Az Bulutlu 22°C

22 Nisan Pazar: Az Bulutlu 24°C

23 Nisan Pazartesi: Az Bulutlu 27°C

24 Nisan Salı: Çok Bulutlu 27°C

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.