Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 senesinin 3. Olağan Toplantısını yaptı.

A+A-

Denizli’nin işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacının belirlenmesi, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarla işletmelerde yapılacak olan mesleki eğitim ve istihdam konuları ile alakalı etkinlik ve verimliliği artırmak için yerel düzeyde politikaların oluşturulması, plan yapmak ve kararların alınması, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak için yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2018 Yılı 3. Olağan toplantısı Vali Hasan Karahan başkanlığında toplandı.

 

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Acıpayam ilçesindeki Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde; Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanıyla bu alana ait olan Hasta Bakımı ve Yaşlı Bakımı dallarının açılması, Merkezefendi İlçesi Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde; Anadolu Meslek Programı türünde “Adalet” alanının açılması teklifini yaptı. Teklif kurul üyeleri tarafından kabul edildi.

Rapor Sunuldu

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, Aktif İşgücü Hizmetleri çerçevesinde olan kurs ve programların denetimi ile alakalı Denetim Kurulunca meydana getirilen rapor ile alakalı kurul üyelerini bilgilendirdi.

 

İl Müdürü Işık, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona Dair Yönetmelik” çerçevesinde Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne İntikal etmiş olan engelli ve eski hükümlü hibe projeleri ile alakalı kurul üyelerini bilgilendirdi. Daha sonra projeler kurul üyeleri tarafından değerlendirildi. Kurul üyeleri tarafından uygun bulunan ve uygun bulunmayan projelerin, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne sevk edilmesine karar verildi.

Tekliflerin görüşülmesi ile süren toplantı, Kurul Üyelerinin görüş ve önerilerinden sonra sonlandı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.