Merkezefendi Geleceğini Kodluyor!

Merkezefendi Geleceğini Kodluyor!

Merkezefendi Belediyesi geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek için kolları sıvadı.

A+A-

Bu kapsamda ilçe genelindeki pilot okullarda öğretmenlere kodlama eğitimleri verilecek ve öğretmenlerin algoritma ile matematiksel dizin oluşturma yeteneklerini geliştirmeleri sağlanacak. O öğretmenler de okullarındaki yetenekli öğrencileri seçerek eğitimler verecek, yazılım uzmanı öğrenciler keşfedecek. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Bizim mutlaka akıl satmamız gerekiyor. Çünkü pahada en ağır, yük de en hafif şey akıl. Akıl artık dünyada yazılımla organize ediliyor” dedi.

Merkezefendi Belediyesi, öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren algoritma ve kodlama sistemleri ile tanışmaları anlamında önemli bir adım attı. İlçe genelinde seçilen pilot okullarda öncelikle öğretmenlere algoritma ile ilgili seminerler verilecek. O kodlama sistemini bilgi edinen öğretmenlerde okullarındaki yetenekli öğrencileri belirleyerek geleceğin yazılım uzmanlarını keşfedecek. Merkezefendi Belediyesi’nde öğretmenlerle gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ülkelerin kilo bazında sattığı ürünlerden çok akıl sattığını anlattı.

Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Geleceğini Kodluyor’ dediğimiz bu projenin ilk aşamasındayız. Temellerin atıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Kodlama mantığının Merkezefendimiz sınırları içerisinde oturtulması anlamında çok önemli bir start veriyoruz. İnşallah önümüzdeki 10 gün boyunca GEKA’dan aldığımız destekle ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız çalışma çerçevesinde siz değerli öğretmenlerimize yazılım kodlaması eğitimi konusunda seminerler verilecek. Değerli öğretmen arkadaşlarım; bizim mutlaka akıl satmamız gerekiyor. Çünkü pahada en ağır, yük de en hafif şey akıl. Akıl artık dünyada yazılımla organize ediliyor” dedi.

“YAZILIM AKADEMİSİ KURABİLİRİZ”

Algoritmanın matematiksel bir şey olduğunu ve değişmediğini dile getiren Başkan Subaşıoğlu, “Sonuç itibari ile algoritma dediğimiz şey matematiksel olarak dizin üretebilme yeteneğidir. Dolayısıyla bunun değişmeyeceğini biliyoruz. Burada kodlama eğitimlerinin sonunda belki de çocuklarımız yazılımcı da olmayabilirler ama nihayetinde algoritma üretme kabiliyetlerini geliştirmiş olacaklar. Bu çalışmalarımızı bugün başlatıyoruz. Eğer bunu kalıcı hale getirebilirsek, derinleştirebilirsek bir yazılım akademisinde doğru gidebilir diye düşünüyoruz” dedi.

Başkan Subaşıoğlu’nun konuşmasının ardından pilot okullardan seçilen öğretmenler uzmanlar tarafından seminere alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.