Merkezefendi'de Tohumlar Toprakla Buluştu

Merkezefendi'de Tohumlar Toprakla Buluştu

Bahçe sahipleri artık ektiği tohumların sulamasını ve bakımını yaparak ürün vermesini bekliyor.

A+A-

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçede yaşayan vatandaşların şehrin stresinden uzaklaşmaları ve toprağa temas ederek sebze meyve yetiştirmesi için yapılan Denizli’nin ilk ve tek hobi bahçelerinde tohumlar, toprakla buluştu. Bahçe sahipleri artık ektiği tohumların sulamasını ve bakımını yaparak ürün vermesini bekliyor.

Merkezefendi Belediyesi’nin Denizli’ye kazandırdığı ilk ve tek hobi bahçeleri geçtiğimiz günlerde yapılan kura çekimiyle sahiplerini bulmuştu. Bahçe sahiplerine ilk tohumlarını da Merkezefendi Belediyesi hediye etti. 40 yaş üstü vatandaşların yararlanabilmesi için yapılan hobi bahçelerinde ilk tohumlar toprakla buluşuyor. Öyle ki bahçelerin sahipleri şimdilerde sebzelerin tohumlarını toprağa serpiyor.

‘Bungalov’ adı verilen küçük kulübelerin bahçe kısmında Merkezefendililer, diktikleri çiçekler ve ektikleri tohumlarla birbirinden güzel bahçeler oluşturuyor. Her gün yoğun bir şekilde stres atmak ve toprakla temas etmek isteyen bahçe sahiplerinin uğrak yeri olan hobi bahçelerinde, aileler bahçe işleriyle uğraşırken çocuklar da kurulan oyun parkında eğlenceli vakit geçiriyor. Aileler için ayrıca hobi bahçelerinin içinde dinlenme alanı olarak kullanılabilen kafeterya bölümü bulunuyor.

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU, “HOBİ BAHÇELERİMİZDE VATANDAŞLARIMIZ HUZUR BULUYOR”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak Denizli’de bir ilki gerçekleştirdik ve ilçemize hobi bahçelerini kazandırdık. Merkezefendili hemşerilerimizde yoğun ilgi göstererek hobi bahçelerine başvurularda bulundu. Bu çerçevede yapılan kura çekimi ile hobi bahçelerimiz sahiplerini buldu. Şimdilerde bahçe sahiplerimiz tohumlarını ekiyor. ‘İlk tohumlarda bizden olsun’ dedik. Hobi bahçesi sahibi vatandaşlarımız çok renkli ve güzel bahçeler oluşturacak. Kendi ektiklerini tüketebilecek. Vatandaşlarımıza kolaylıklar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.