Meclis’te 17-25 Aralık tartışması

Meclis’te 17-25 Aralık tartışması

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, 17-25 Aralık operasyonlarının yıldönümü nedeniyle, Meclis'teki sataşmadan dolayı söz alarak bir konuşma yaptı. 17-25 Aralık operasyonlarıyla ilgili konuşması sırasında dili sürçen İnceöz, "Biz hırsız değiliz, demi

A+A-

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel'in TBMM Genel Kurulu'ndaki 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili konuşmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz söz aldı. İnceöz, konuşmasında "Sayın Başkanım, biraz evvelki hatip konuşmasında özellikle grubumuza atfederek dedi ki "Siz 'Hırsız değiliz' diyemiyorsunuz." Yine 'Bunların yargılanmalarına neden engel oldunuz?' şeklinde grubumuza atfen hitapta bulunmuştur. Yine sataşmıştır, PKK'yla ilgili konuyla alakalı, özellikle o bölgede sivil ölümlerle ilgili yine bizleri suçlayıcı şekilde ithamda bulunmuştur. Müsaade ederseniz grubumuza sataşmadan dolayı söz almak istiyorum" ifadelerini kullandı.

 

"BİZ HIRSIZ DEĞİLİZ, DEMİYORUZ"

Kürsüye çıkan İnceöz, konuşması sırasında dili sürçünce "Biz hırsız değiliz, demiyoruz" dedi. Bunun üzerine muhalefet sıralarından alkışlar gelerek 'Bravo, Allah söyletiyor Allah' sesleri yükseldi. İnceöz, konuşmasına devam ederek Meclis kürsüsünden şunları söyledi: "Hırsız değiliz zaten, hırsız değiliz. Bu suçlamaları asla kabul etmiyoruz. 17-25 Aralık olduğu gün de aynı şeyi söyledim. Bu olaylar AK Parti iktidarına karşı, seçilmiş iktidara karşı, milletin iradesine karşı yapılmış bir operasyondu. Onun için de bu operasyonlara karşı olduğumuzu söyledik. Meclis'te bir soruşturma komisyonu kurulmuş, Meclis soruşturma komisyonu. Biz oraya geldiğimizde hiçbir önyargı olmadan soruşturma komisyonunda çalıştık. Ama CHP'nin, MHP'nin, HDP'nin milletvekilleri daha ilk andan itibaren görüşlerini tıpkı 17 Aralık medyası gibi ortaya koydu ve bir ön almayla o soruşturma komisyonu çalıştı. Bununla beraber soruşturma komisyonu görevini yaptı. Bu arada savcılık soruşturma konusunda takipsizlik kararı verdi. Tüm bilgi, belge, tanık ifadeleri konusunda burada da geldi, milletimizin oyuyla seçilmiş milletvekillerimizin desteğiyle beraber de burada soruşturma komisyonu hangi yönde karar vermişse milletvekilleri de o yönde uygulamayı bağımsız iradeleriyle karar vermiştir. Asla utanmadık, asla da utanılacak bir iş yapmadık"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.