Meclis Kurulunda Karaca’dan 3 Soru

Meclis Kurulunda Karaca’dan 3 Soru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Meclis Genel Kurulu'na gelmiş olan yasa teklifi ile alakalı değerlendirmelerde yaptı.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Adalet Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü'ye, teklifin yasalaşması ile FETÖ ile mücadelenin üç sene bitmeksizin sonlanması durumunda  3 senenin sonu beklenmeden bu yasayı yürürlükten

kaldıracak mısınız şeklinde bir soru yöneltti.

 

AK Parti'nin terör örgütü FETÖ ile mücadele ismi altında OHAL'i 2 sene boyunca uyguladığını ve kaldırdık deyip daha ağır düzenlemeleri yasalaştırdığını dile getiren Gülizar Karaca, AK Parti'nin seçim vaatlerine sadık kalmadığını iddia etti. Karaca, yasa ile bölgesel değil 81 şehri kapsayan, valilere sınırsız yetki tanıyan OHAL'in 3 sene süresince kalıcı hale getirildiğini de ifade etti.

Siyasi Ayak Sorusu

Gülizar Karaca, 21 Temmuz 2016 tarihinde üç ay süre ile ilan edilere 'Kırk beş gün içinde bitireceğiz' denilen OHAL'in yirmi dört ay ismen ve cismen sürdürüldüğünü, bugün 19 Temmuz’da adı kaldırılan ama hala görüşülmekte olan bu yasa teklifi ile daha ağır şartlarda demokrasinin sekteye uğrayacağı, demokrasinin yok edilmeye çalışılacağı sınırlamaların 3 sene daha uzatılmak istendiğini belirtti ve bu kanun teklifinin Parlamento'da yasallaşması durumunda 3 sene içinde FETÖ'nün siyasi ayağı ile mücadele etmeyi düşünüp düşünmediklerini sordu.

 

Karaca, ayrıca kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda 3 senenin sonunda yeni bir mağduriyet ile uzatmayı düşünüp düşünmediklerini de soru olarak iletti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.