Mayıs Tüketici Fiyat Endeksi Açıklandı

Mayıs Tüketici Fiyat Endeksi Açıklandı

TÜİK 2018 senesinin Mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksini açıkladı. Bu çerçevede TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ’ın verdiği bilgilere göre;

A+A-

Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1.71 arttı

TR32 Bölgesinde yani Aydın, Denizli, Muğla’da TÜFE’de (2003=100) 2018 senesi Mayıs ayında bir evvelki aya göre %1.71, bir evvelki senenin Aralık ayına göre yüzde 7.46, bir evvelki senenin aynı ayına göre yüzde 13.59 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11.87 artış meydana geldi.

Türkiye çapındaysa 2018 senesi Mayıs ayında bir evvelki aya göre yüzde 1.62, bir evvelki senenin Aralık ayına göre yüzde 6.39, bir evvelki senenin aynı ayına göre yüzde 12.15 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11.10 artış oldu.

Aylık en fazla artış “giyim ve ayakkabı” grubunda oldu

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ, TR32 diye de isimlendirilen Bölgede ana harcama gruplarına göre TÜFE’de bir evvelki aya göre en fazla yükselişin yüzde 4.55 ile “giyim ve ayakkabı” grubunda ve Türkiye çapında da en fazla yükselişin yüzde 5.21 ile “giyim ve ayakkabı” grubunda meydana geldiğini ifade etti..

Aylık en az artış “alkollü içecekler ve tütün” grubunda oldu

Ayrıca yine ana harcama gruplarına göre TR32 Bölgesinde bir evvelki aya göre en az artış yüzde 0.21 ile “alkollü içecekler ve tütün” grubunda meydana geldi. Türkiye çapındaysa en az artış yüzde 0.15 ile “alkollü içecekler ve tütün“ grubunda gerçekleşti.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.