Matematik Mucidinden Bir Formül Daha

Matematik Mucidinden Bir Formül Daha

Daha önce birçok formül bulup adını duyuran Tavas Özay Gönlüm Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Ethem Deynek 1 formülünü daha açıkladı. Böyle formül sayısı 13'e yükseldi.

A+A-

Daha önce Matematikte Deynek Dörtlüsü, Deynek Altılısı, Deynek Yedilisi, Deynek Sekizlisi, Deynek Onikilisi,13 ile bölünebilme, Deynek Ondörtlüsü, Deynek Onbeşlisi, Deynek Onyedilisi, Deynek Bağıntısı, Deynek Yarıçapı 1 ve Deynek Yarıçapı 2 formüllerini bulmuş olan,Denizli Tavas Özay Gönlüm Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Ethem Deynek, bu defa da 3 kenar uzunluğu verilen bir üçgenin yükseklik formülünü buldu.Deynek bulmuş olduğu bu  yeni formül ile matematikte bulduğu formül sayısını 12'den 13'e çıkarmış oldu.

Matematikten Korkmayın

Denizli Tavas Özay Gönlüm Fen Lisesi'nde hala görevini sürdüren Matematik Öğretmeni Ethem DEYNEK'in en büyük ideali, bulmuş olduğu 13 formülün  Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Matematik ders kitaplarında yer alabilmesi. Deynek, bir ressam hayalini nasıl tuvale döküyorsa  kendisinin de hayalinde tasarladığı formülleri kağıda döktüğünü, gençlere tavsiyesinin matematikten korkmayıp, matematiğin gizemli dünyasına girmeleri olduğunu belirtti ve " inanın ki daha keşfedilecek bir çok formülün orada sizi beklediğini göreceksiniz" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.