Mantar Uğruna Ölmeyin !

Mantar Uğruna Ölmeyin !

Her sene mantar toplamak amacı ile veya doğa yürüyüşü için ormanlara giden vatandaşların yaşadıkları ve ölüm ile sonuçlanabilen olaylara karşı arama kurtarma ekipleri uyarıda bulundu.

A+A-

En son geçtiğimiz hafta Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde mantar toplamak amacı ile dağlık alana giden 2 kişinin 30 metrelik kayalıktan düşmesi ve 1 kişinin de ölmesi ile neticelenen olay, mantar toplarken dikkatli olarak önlem almanın ne kadar mühim olduğunu bir kez daha gösterdi.

 

Mantar toplamak için insanların yaşamlarını yitirebildiklerini ifade eden AKUT uzmanları bu tür olaylar ile çok fazla karşılaştıklarını belirttiler.

NELER OLUYOR?

Konu ile alakalı açıklamada bulunan AKUT uzmanları bilhassa doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin ya da satmak için mantar toplayanların ormanda kaybolduğunu veya kaza geçirdiklerini dile getiriyor ve çok basit bazı tedbirlerin alınması ile bu kazalardan kurtulabileceklerini söylüyorlar.

NE YAPILAMALI?

AKUT uzmanları yanımızda bulunan ekipmanın bizim için çok önemli olduğunu vurguladı. Mantar toplama ya da doğa yürüyüşü etkinliklerinde mutlaka yanımızda bir kişinin daha olması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, gidilen yerin, bölgenin de kesinlikle birilerine haber verilmesi gerektiğini belirttiler.

Bu kişilerin yanlarında bir cep telefonu şarjı için güç kaynağı ve ateş yakabilecekleri bir aygıtın olması gerektiğini dile getiren uzmanlar küçük bir ilk yardım çantasının her zaman hayat kurtarabileceğini ve  bunların yanlarında olmasının en önemli şartlar olduğunu sözlerine eklediler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.