Manisa'da Bayrağımıza Büyük Saygısızlık

Manisa'da Bayrağımıza Büyük Saygısızlık

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Ultras Yazılı Türk Bayrağı Yer Aldı

A+A-

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında oynanan Akhisar Belediyespor-Fenerbahçe maçında bayrak skandalı yaşandı.

 

Manisalı ev sahibi takım taraftarlarının bulunduğu tribünde bir Türk bayrağına sprey boya ile "Ultras" yazıldığı görüldü. Güvenlik güçlerinin duruma kayıtsız kalması da şaşkınlık yarattı.

 

TÜRK BAYRAĞI TÜZÜĞÜ'NE MUHALEFET

 

Yapılan bu hata aynı zamanda Türk Bayrağı Tüzüğü'ne de muhalefete giriyor. Bayrağın Manisali bir taraftar grubunun yaptığı tahmin ediliyor.

 

Türk Bayrağı Tüzüğü'nde yer alan 26. maddede "Yasaklar" başlığı altında şu ifadeler yer alıyor:

Bayrak, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk olarak veya taşıdığı manevi değeri zedeleyecek biçimde kullanılamaz; 21 inci madde hükümleri dışında, ne maksatla olursa olsun, örtü olarak serilemez; oturulan veya yakla basılan yerlere konulamaz; elbise ve üniforma olarak giyilemez. Bu yerlere, masalara, kürsülere vb. eşya üzerine Bayrağın şekli yapılamaz.

 

Hiç bir siyasi parti, kuruluş, dernek, vakıf tarafından amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön ve arka yüzünde, Bayrak, esas ve fon olarak kullanılamaz.

 

Bayrağa sözle, yazıyla veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli itina gösterilmeden kullanılamaz.

 

ULTRAS NEDİR?

 

Ultras, endüstriyel futbola karşı olan taraftarların oluşturduğu, Avrupa ve Güney Amerika'daki taraftarların yaygın olarak kullandığı isimdir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.