MAKSİAD Geleceğe Sahip Çıkıyor

MAKSİAD Geleceğe Sahip Çıkıyor

MAKSİAD  Meslek Lisesi mezunu olan öğrencilere sundukları fırsat hakkında bir basın açıklaması yaptı.

A+A-

Açıklamada bu zamanda doğru işi bulmanın zorluğundan bahsedildi ve MAKSİAD’ın, meslek lisesi mezunu öğrencilere tam destek verdiği, MAKSİAD’ın, meslek lisesi öğrencilerine, mezun olmalarının ardından  iş ve akademik alanlarda gönüllü olarak rehberlik yaptıkları, İş bulma kaygısı yaşayan meslek lisesi mezunu öğrencilerin  MAKSİAD’ a gelerek iş başvurusu yapabildikleri ifade edildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan MAKSİAD  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SARI, meslek lisesinde okuyan öğrencilere  her aşamada yardımcı oldukları  gibi, mezun olmalarının ardından da iş imkanı sağlama ve istihdam konularında yardımcı olacaklarını, bununla birlikte öğrencilerin yeteneklerini  fark etmeleri   ve profesyonel iş hayatına geçişlerinde, onlar ile beraber olarak, deneyimlerini paylaşacak olmalarının ayrı bir heyecanı içerisinde olduklarını dile getirdi.

Kendi geleceklerini emekleriyle kuracak olan öğrencilerin, kariyerlerine de yön verecek yerin MAKSİAD  olduğundan bahseden BAŞKAN SARI, mezun öğrencilere destek vermenin hem şehre hem de makina sektörü adına faydalı olacağını söyledi.

Başka Destek Gelmiyor

Başkan SARI, sanayideki tornacıların, tamircilerin ve demircilerin  bağlı oldukları oda ve kuruluşların, öğrencilerin “mesleki alan eğitimleri ile ve öğrenci istihdamları ile alakalı herhangi bir çalışma ve faaliyette bulunmadıklarını gördüklerini belirtti ve diğer odadakilerin meslek liselerinden mezun olan öğrencilere hiç mi ihtiyaçları yok, iş yerlerinde çalışacak personellere hiç mi ihtiyaçları yok sorusunu yöneltti.

MAKSİAD olarak gösterdikleri gayret kadar diğer oda ve kurumlarında buna destek vermelerinin gerektiğini belirten Sarı, böyle çalışmalar yapılmazsa ileride tornacı, kaynakçı, elektrikçi, tamirci gibi elemanların bulamayacağını söyledi.

Başkan SARI, toplumun geleceği olan gençlerin kendileri için en değerli yatırım olduklarını vurguladı ve tüm meslek lisesi mezunlarını iş başvurusu yapmak için MAKSİAD’a beklediklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.