Makinistlerin Dikkati Felaketi Önlemişti

Makinistlerin Dikkati Felaketi Önlemişti

Denizli ile Aydın arasındaki Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na ait olan demiryolu hattında rayların altı boşaldı ve Tekirdağ'da meydana gelen tren felaketinin bir benzerinin yaşanmasının eşiğinden dönüldü. 

A+A-

Tren Makinistlerinin dikkatleri sayesinde büyük bir felaket önlenirken, bölgede altı boşalan rayların onarım çalışmalarının tamamlandığı ve bu sabah itibari ile seferlerin normale döndüğü öğrenildi.

Makinistler Fark Etti

Aydın ilinin Buharkent ilçesi ile Denizli ilinin Sarayköy ilçesi arasında, Kızıldere Mahallesi civarlarındaki TCDD'nin demiryolu hattında, bölgede bir süredir aralık bir şekilde devam eden yağmurlar sebebi ile  rayların altının boşaldığı ortaya çıktı. Dün saat 19.30 sularında, Denizli - İzmir arasında sefer yapmakta olan yolcu treninin makinistleri Orhan Yavuz Oruç ve Mehmet Türker, durumun farkına vardılar ve treni durdurdular. Bu şekilde 2 makinist olası bir felakete engel oldular ve durumu acil bir şekilde TCDD yetkililerine haber ettiler.

Haber alınması ile İzmir - Denizli arasındaki tren seferleri çift yönlü bir şekilde durduruldu. Yolcular ise Buharkent ilçesinde indirilmelerinin ardından otobüsler ile yolculuklarını sürdürdüler. Yapılmış olan inceleme neticesinde, Aydın ilinin Buharkent ilçesine bağlı Kızıldere Mahallesi civarlarındaki Kızıldere Çayı'nın yağmur ile taştığı, rayların altındaki toprağı sürükleyip altını boşalttığı ifade edildi.

Gece boyunca yapılmış olan onarım çalışmalarının ardından  yol düzeltildi ve bu sabah seferler tekrar normale döndü.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.