Makarnanın sağlıklı olduğu kabul edildi

Makarnanın sağlıklı olduğu kabul edildi

"5. Dünya Makarna Konferansı"nda, makarnanın yararları mutabakat altına alındı.

A+A-

Fransa, Yunanistan, İtalya ve ABD'nin de aralarında bulunduğu ülkelerin katılımıyla düzenlenen 5. Dünya Makarna Konferansı sonrasında kabul edilen mutabakat bildirgesinde, makarnanın sağlıklı karbonhidrat bileşenlerine sahip olduğu ve diyet içinde güvenle tüketilebileceği bildirildi.

5. Dünya Makarna Konferansı

Makarna Sanayicileri Derneği'nin (AIDEPI) de üyesi olduğu Uluslararası Makarna Organizasyonu'nun (IPO) ev sahipliğinde, İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenen "5. Dünya Makarna Konferansı"nda, makarnanın insan sağlığındaki ve sağlıklı diyet uygulamalarındaki yeri ele alındı.

Konferansta Türkiye'yi, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bürokratları Cihan Soyalp ve Necat Börekçi temsil etti.

TMSD Yönetim Kurulu Başkanı Külahçıoğlu, yaptığı açıklamada, bildirgede tüm beslenme unsurlarını barındıran dengeli diyetin, tek tip besin türünü içeren diyetten daha önemli olduğunun vurgulandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Makarna diyetlere girebilir"

"Bildirgede, makarnanın sağlıklı karbonhidrat bileşenlerine sahip olduğu ve birçok diyet içinde güvenle tüketilebileceği sonucuna ulaşılarak, imza altına alındı. Bildirgede, makarnanın doğru bir karbonhidrat ürünü olarak diyetlerde yer alması gerektiği vurgulandı. Sağlıklı diyetin, mutlaka karbonhidrat, yağ ve protein içermesi gerektiğinin altı çizildi.

"Obezite karbonhidratlar yüzünden olmuyor"

Pek çok klinik çalışmanın da ortaya koyduğu, obezite nedeninin karbonhidratlar değil, gereğinden fazla alınan kaloriler olduğu doğrulandı."

Külahçıoğlu, obezite ve diyabetin dünyada yaygınlık gösterdiği dönemde, bildirgede "Makarna yemekleri ve diğer kan şekeri seviyesi açısından düşük gıdaların, özellikle çok kilolu insanlarda kan şekerini ve kiloyu kontrol etmeye yardımcı olabildiğinin" ifade edildiğine dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.