Sakin ÖNER

Sakin ÖNER

Eğitimci
Yazarın Tüm Yazıları >

SAYIN BAHÇELİ, ŞİMDİ NE OLACAK?

A+A-

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinden bu yana Türkiye'nin siyasi geleceğinin yol haritasını, ilk defa Sayın Erdoğan değil, sen çizdin. AKP-CHP Koalisyonu dışındaki tüm seçeneklere kapıyı kapadın.AK Parti ve CHP genel başkanları bugün(13.08.2015 - 16:20) son kez bir araya geldi ve  görüşmelerden koalisyon kararı çıkmadı.

Peki şimdi ne olacak? Erken seçime gidilmesi en kuvvetli ihtimal. Bunun için masada 3 yol var: Mevcut hükümetle gitmek, azınlık hükümeti ya da seçim hükümeti kurulması.

1. İlk yol, Meclis'ten erken seçim kararı çıkarmak. Ak Parti, mevcut hükümetle seçime gitmek için Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırabilir. Bu seçeneğin devreye alınması halinde MHP'nin tavrının ne olacak? MHP çekimser kalarak TBMM Genel Kurulu'na girmezse,  AK Parti, milletvekili çoğunluğu ile Meclis'ten seçim kararı çıkartabilir. MHP genel kurula girerse, erken seçime destek verecek mi? .

2. İkinci yol, Azınlık hükümeti kurulması.Başbakan Davutoğlu, bir azınlık hükümeti için MHP'den destek isteyebilir. Fakat Bahçeli, "Erdoğan'ın telkin ve tavsiyesi ile Davutoğlu partimizi ziyareti planlıyorsa, bu görüşme düşüncesi cevap bulmayacak" sözleri ile Davutoğlu'na kapıyı kapatmıştı. Son açıklamaları, MHP'nin azınlık hükümetine de destek vermeyeceğini gösteriyor. MHP bu konuda tavır değişikliğine gidecek mi?

3. Üçüncü ve son seçenek ise, seçim hükümeti.Cumhurbaşkanı  Erdoğan, 45 günlük süre dolduktan sonra(23.08.2015) geçici seçim hükümeti kurulması için düğmeye basabilir. Eğer seçim hükümeti kurulursa, her parti temsil edildiği oranda bakanlık sahibi olacak. MHP, HDP ile seçim hükümeti bile olsa aynı hükümette yer almak istemiyor. MHP seçim hükümetine katılmazsa, kontenjanı diğer partilere dağıtılacak. O zaman ne olacak?

SAYIN BAHÇELİ, BU SİYASİ SÜRECİN MİMARI OLARAK BU ÜÇ YOLLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZİ AÇIKLARSANIZ MEMNUN OLURUZ.....

Bu yazı toplam 1830 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.