Sakin ÖNER

Sakin ÖNER

Eğitimci
Yazarın Tüm Yazıları >

NİÇİN MHP’YE OY VERMELİYİZ

A+A-

1 Kasım Seçimleri için AKP adına DAVUTOĞLU: "Bu seçim Kader Referandumu" diyor. HDP Eşbaşkanı DEMİRTAŞ: " Bu seçimde 3. Parti olacağız" diyor. MHP Genel Başkanı BAHÇELİ: "Bu seçimde bekamızı oyluyoruz" diyor. Gerçekten bu seçim, "SALTANAT MI, CUMHURİYET Mİ", "HUKUK MU, DAĞ KANUNU MU", "ÇAĞDAŞLIK MI, İLKELLİK Mİ", "TÜRKLÜK MÜ, KİMLİKSİZLİK Mİ", "BİRLİK Mİ, PARÇALANMA MI" ve "ÜNİTER YAPI MI, FEDERASYON MU" sorularının cevabının verileceği bir seçimdir.

Bu seçim gerçekten TÜRKİYE'NİN BEKA SEÇİMİDİR. MHP üst yönetimine, 7 Haziran seçimlerinden sonra, gerek TBMM Başkanlığı seçimi ve Koalisyon kurma sürecinin yönetimi ve toplumda kabul gören ve karşılığı bulunan bazı MHP’lilerin aday listesine konulmaması gibi nedenlerle kızgın ve kırgınım. Türk milliyetçiliği fikrinin siyasi temsilcisi olan yarım asırlık bir siyasi partinin, özünden ve davasından kopmadan merkeze açılması gerekirken, kendi iç bünyesinde bu kadar hatalı gördüğüm adımlar atması gerçekten üzüntü verici. Kendi topuğuna sıkmak galiba böyle bir şey.

Fakat son günlerde  CEBERRUT'un gerçekleştirdiği kanunsuz uygulamalar, despotça davranışlar ve iktidarda kalmak için her yola başvurmalar, insanı ülkenin geleceği konusunda ciddi endişelere sevk ediyor. İktidarda kalmak için dini kullanıyor, tehdit ediyor, para dağıtıyor. Bunlardan sonuç alamazsa devlet gücüyle şirketinize, bankanıza, gazetenize, televizyonunuza el koyuyor, zorla yandaş yapıyor. Hiçbir şeyden korkmuyor, silindir gibi ezip geçiyor.
CEBERRUT,  2 Kasımdan sonra istediği sonucu alırsa, muhalefet tamamen susturulacak. Bugünkünden daha sıkıntılı günler yaşanması ihtimali yüksek.CEBERRUT, tabanların geçirgenliği nedeniyle en çok MHP’den oy tırtıklamaya çalışıyor. Zayıf halkaları mama vererek satın alıyor. MHP kırgın ve küskünlerini kullanmak istiyor. Çünkü diğer iki partiden oy alması mümkün değil. CHP’ye kızan Doğu’da HDP’ye, Batı’da MHP’ye; HDP’ye kızan Doğu’da AKP’ye, Batı’da CHP’ye oy verir. Şunu da unutmayalım. Son yıllarda MHP seçmeni de partisine kızdığında, Orta Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da AKP’ye, Ege, Marmara ve Akdeniz’de CHP’ye oy verebiliyor. Nitekim Cumhurbaşkanlığı seçiminde Orta Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da 1,5 milyon MHP’li seçmen, oyunu EKMELEDDİN İHSANOĞLU’na değil, R. T. ERDOĞAN’a verdi.

Onun için MHP Yönetimine kızgınlığımızı, kırgınlığımızı bir yana bırakıp mutlaka oyumuzu atalım. CEBERRUT'un gerçekleştireceği bütün olumsuz gelişmelerin sorumlularından biri olmayalım. İç kavgamızı seçimden sonraya bırakalım. Unutmayalım ki,Türk milletinin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde MHP'nin, bölücü terörün siyasi temsilcisi HDP'nin gerisinde 4. Parti olması, hayatımız boyunca taşıyacağımız bir utanç vesilesi olur. Bu yüzden hem oyumuzu atalım, hem de atmayı düşünmeyenleri ikna edip oylarını attıralım.

Unutmayalım ki, katılım düşük olursa muhalifi olduğumuz parti, katılım yüksek olursa partimiz kazançlı çıkar. Çünkü iktidar sahipleri, kolay kolay oy firesi vermez. AYRICA UNUTMAYIN, BU İHMALİN TELAFİSİ YOKTUR VE  MHP DEĞİL, TÜRKİYE KAYBEDER.
 
 

Bu yazı toplam 2060 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.