Sakin ÖNER

Sakin ÖNER

Eğitimci
Yazarın Tüm Yazıları >

MİLLETİMİZE BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN

A+A-

ABD'nin 2000 Yılı başında hayata geçirmek üzere piyasaya sürdüğü BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ Türkiye ayağı, 15 Temmuz’da ikinci defa başarılı olamadı.

ABD'nin 2000 Yılı başında hayata geçirmek üzere piyasaya sürdüğü BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ, Türkiye ayağı 15 Temmuzda ikinci defa başarılı olamadı. BOP Türkiye ayağı ilk darbeyi, 1 Mart Tezkeresinin Meclisimizin basiretli kararıyla reddedilmesi ile yedi. 15 Temmuzda süper gücün desteğinde darbe girişiminde bulunanları, ellerinde çok büyük güç olmasına rağmen, Allah başarılı kılmadı. Çünkü 1 Mart Tezkeresinin kabulü halinde yurdumuza askeri güçleri ile girip Sevr anlaşmasına göre dizayn etmek isteyen süper güç, 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı, büyük ihtimalle BOP’un Türkiye ayağını yeniden gündeme getirecekti.

İşte BOP melanet projesinin Irak ve Suriye’de oluşturduğu tablo önümüzde. Irak, (Sünniler-Araplar-Kürtler) üçe bölündü, Barzani yönetiminde Kuzey Irak Kürt özerk devleti kurduruldu. Suriye'de ise Esad karşıtı örgütlerin kalkışması ile başlayan kaosta ortalık toz duman. Bizim IŞİD, bazılarının DAEŞ dediği nevzuhur terör örgütü de, Irak ve Suriye’de bir egemenlik alanı oluşturarak (IRAK-ŞAM İSLAM DEVLETİ) adıyla yeni bir devlet kurmak için savaşıyor ve acımasızca müslüman kanı akıtıyor.

Suriye’de bir taraftan El Nusra ve Esad karşıtı diğer örgütler, bir taraftan Esad güçleri ve yandaşı Hizbullah örgütü, bir taraftan da PKK uzantısı PYD, sonucu meçhul bir savaşın içinde. Suriye’nin bölünme sürecinde bu yerel örgütlerin dışında Esad’ın yanında Rusya, PKK/PYD bölücü Kürt örgütü yanında ABD ve AB ülkeleri, savaşın aktif aktörleri. Suriye savaşı şu anda uluslararası bir savaş görünümünde. Şimdi başta ABD desteğinde PKK uzantısı PYD’ye Suriye’de bir Kürt devleti ve Akdeniz’e ulaşan bir Kürt koridoru kurduruyor. Rusya, Esad’ın yönetiminde kalacak Suriye topraklarında güçlü üsler kurma ve Ortadoğu’da söz sahibi olma savaşında. Kısacası, BOP’un Irak ve Suriye ayağında yürütülen savaşta milyonlarca Müslüman hayatını kaybetti. Her iki ülke de, paramparça oldu.

Bize göre BOP projesinde sıra Türkiye'de de bir özerk Kürt kurdurulmasına geldi. Fakat Allah Türk milletini her halükarda koruyor. Allah, bu darbe girişiminde bulunanları, bugün bulunduğu noktalara getiren siyasi güç eliyle etkisiz hale getiriyor. Ergenekon ve Balyoz davaları sırasında uydurma belgelerle ordunun Atatürkçü milliyetçi komutanlarını, siyasi iktidar desteğinde hapse attırıp ordudan uzaklaştıranlar, 15 Temmuz darbecileridir. Şimdi de aynı iktidar eliyle kendileri tasfiye edilmektedirler.

Bu kimsenin değil, yüce Allah'ın takdiridir ve Allah'ın tokadıdır. Inanın, zamanı gelince kibire ve gurura mahkum olmuş her muktedir, mutlaka bu ilahi tokadı yiyecektir. Bu millet, her zaman demokratik yoldan istediği iktidarı seçme hakkına ve gücüne sahiptir. 15 Temmuzda her görüşte vatandaşımızın hem darbecilere ve hem siyasilere verdiği mesaj şudur: Biz demokrasiden ve parlamenter sistemden yanayız. Bunun için, iktidarın da, muhalefetin de bu durumu iyi değerlendirip, demokratik hayata ve parlamenter sisteme layık bir çalışma ile milletin kalkınmasına, birlik ve beraberliğinin güçlenmesine katkıda bulunmalıdırlar.

"ALLAH BİZ BİLAN. Allah bizimledir. " Milletimize büyük geçmiş olsun.

Bu yazı toplam 3181 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.