Ahmet Özcan

Ahmet Özcan

Akishaber / İmtiyaz sahibi
Yazarın Tüm Yazıları >

Kutluhan'ın PAÜ'sü...

A+A-

Denizli’nin gözbebeği Pamukkale Üniversitesi son iki üç yıldır sadece skandallarla kötü yönetimle gündemde ne yazık ki. Rektör Kutluhan ve sürekli değişen üst yönetimi ile Türkiye gündeminden düşmüyor.

Yabancı öğrencilerin para karşılığında diploma sahibi olmalarından tutun üniversitenin yol geçen hanına dönen kapılarında hastane kampüsü içinde çete savaşlarına kadar giden asayış olaylarının yanı sıra röntgencilik yapan hastane güvenliğine kadar…

Üniversitenin çalışanları ile öğretim üyeleri dahil bin bir parçaya bölünmüş herkes birbirine düşman gözü ile bakıyorken Rektör tekrar seçilme pahasına üniversitenin yönetimini liyakatsız beceriksiz ve ehliyetsiz kişilere bırakması da bir garabet…

Sayın Rektör olmaz ya diyelim ki siz tekrar seçildiniz birbirine düşman ettiğiniz eğitimciler ve üniversite çalışanlarını nasıl yönetmeyi düşünüyorsunuz acaba. Etrafınıza aldığınız üç beş ‘’Yaşasın Padişahim’’ diyenlerden başka kim var ?

Son bir yılda beş Rektör yardımcısı neden istifa etti veya ettirildi ?  Fakültelerdeki yöneticiler neredeyse günü birlik değişir oldu. Siz Rektör olarak bu olaylarla ilgilenmeniz gerekirken Üniversitenin bir bilim yuvası olmasını sağlamanız gerekirken, öğrencilerin dertleri ile ilgilenmeniz , öğretim üyelerini bir arada kardeşçe eğitim vermelerini sağlamanız,  güvenliği ile ilgilenmeniz , velhasılı kelam Pamukkale Üniversitesi Denizli’nin hangi derdini veya çözülmesi gereken olayında rol oynadınız ? Denizli birinci derecede deprem bölgesi hangi bilimsel çalışmayı yaptınız ? Üniversite o şehrin aynasıdır ama siz aynaya bakarken sadece kendinizi ve koltuğunuzu görüyorsunuz. Üniversitede hiç ama hiç kimse yapması gereken işlere odaklanamıyor ve mutlu değil haberiniz olsun.

Türkiye’nin köklü Üniversiteleri arasına giren Pamukkala Üniversitesi ne yazık ki Rektör Kutluhan döneminde iyice dip yaptı. Haklarını yemeyelim hiç mi iyi bir şey olmuyor tabiki oluyor. Mesela Kariyer günlerinde ekmek nasıl doğranır, patates nasıl soyulur iğneye iplik nasıl geçirilir gibi çok bilimsel çalımalar! da yapıldı, yapılmaya da devam ediyor.

Pamukkale Üniversitesine başka bir göz ile de bakacak olursak Üniversitede kendisini milliyetçi ülkücü diye tarif eden gruplarda birbirine girmiş ayrı ayrı cephelerde mevzilenmiş ne yazık ki üzülerek söylüyorum kendilerini bu menfaat gruplarına kullandırıyorlar…

Yaptığımız haberlerle ilgili bizi çok sayıda arayanlar oldu / oluyor. Siz Üniversitenin düşmanı mısınız bu haberleri para ile mi yazıyorsunuz ( Paranın satın alamayacağı gazetelerde vardır ) diye tenkit ediliyoruz. Tenkit etmek eleştirmek elbette hakkınız ama elinizi vicdanınıza koyun yukarıda yazdığımız haberlerin hangisi gerçek dışı acaba ? Biz Şehrimizi ve Üniversitemizi korumak adına yapıyoruz bu haberleri. Nasrettin Hocanın hikayesini biliyorsunuz ‘’Hırsızın hiç mi suçu yok’’ Bizi eleştirdiğiniz kadar Üniversite Rektörüne ve yöneticilerine de eleştiri getiriyor musunuz ? Bizi eleştirenler hatta küfür edenler Denizli’de Üniversitedeki olayları yazan kaç gazeteci var ? Denizli’de onlarca gazeteci var tüm olan bu olaylardan haberleri yok mu acaba ? Onlar neden bütün bu olayları yazmıyor gündeme getirmiyor acaba bilginiz var mı ? 

 

Bu yazı toplam 4386 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum