Dursun BERKOK

Dursun BERKOK

Yazarın Tüm Yazıları >

Kayseri Gül’e Vefasızlık Yaptı!

A+A-

Şu son Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Cumhurbaşkanlığına aşeren Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül’e yapmadığını bırakmadı. Yoksaydı. Aşağıladı. Gül’ün “Oturur konuşuruz!” rezervini duymazlıktan geldi. Gül ile pazarlık sayfasını açmadı bile. Erdoğan daha önce çok arzuladığı Cumhurbaşkanlığı makamına Gül’ün aday olmasını, seçilmesini halen hazmetmiş değil. Gülden intikamını alıyor, onunla tabir caizse, kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor…
Artık biliyoruz ki Erdoğan’ın intikam alma yöntemleri en yakınındaki ile en sert muhalifleri arasında farklılık göstertmiyor. İntikamını karşısına aldığı kişi veya grubu bitirene kadar devamlılık göstertiyor. Acımasız. Kindar. İntikam alırken her yolu mubah görüyor, nizami veya belaltı vuruş fark etmiyor. Her yolu deniyor…

Oysa Abdullah Gül kendisini son yedi yılda AKP Hükümetinden, Erdoğan’dan gelen bütün yasaları onaylamakla memur saymıştı! Kendi makamının tarafsız olmasını zedeleyeceğini bile, bile önüne gelen her evrakı imzalamakta tereddüt etmemişti… Erdoğan’ın genel başkan olma hakkı yokken kurduğu, ilk genel başkanı olduğu AKP’yi ve genel başkanlığı ona vermişti. Tersi olsa Erdoğan aynı fedakârlığı göstertir miydi? Sanmam. Erdoğan hem Gül’ü aşağılayacak ne varsa yapıyor, hem de; “Şeytan devreye girer. Bizler şu veya bu şekilde nefsimizi dinlersek partimizin bütünlüğüne zarar veririz… Bu parti kimseye koltuk vermek için kurulmadı.”Sözlerinin muhatabı ediyor. Erdoğan’a göre bütün makamlar kendisine ‘hak’ başkasına ‘haram!’. Ona göre, Gül’den yana tavır koyanlar “fitne!’ çıkartıyorlar!

Seziliyor ki Erdoğan eski makamına Davutoğlu’nu halef olarak görmekte. Selefi Gül’ün adının adaylar geçmesine bile tahammül edememekte!

Erdoğan’ın medya dünyasına soktuğu kurşun askerleri bir “Erdoğanistler!” grubu oluşturmuşlar, önümüzdeki yedi yıl hem Cumhurbaşkanlığı hem de Başbakanlık yapacağını bildikleri Erdoğan’ın gözüne ne kadar girerlerse o kadar zenginleşeceklerini biliyorlar. Erdoğan’ın her hareketinden bir ‘keramet!’ çıkartmaya çalışıyorlar. Erdoğan karşıtlarına, Gül bile olsa gözükapalı saldırıyorlar.

 

Bütün bunlar olurken Gül’ün memleketi Kayseri’li AKP’liler ne yapıyorlar dersiniz? Tamgaz Erdoğan’a destek vermeye devam ediyorlar! Gül’ü kollamak, Gül’e sahip çıkmak akıllarının ucundan bile geçmiyor! 2014 Belediye Başkanlığı seçiminde Mehmet Özhaseki’ye % 58.91 oy veren  Kayserili AKP’liler, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a, Kayseri'den, geçerli oyların yüzde 66.58'i çıkartıyorlar! Peki Erdoğan’ın Gül’e yaptıklarını Gül Erdoğan’a yapsaydı, Rize AKP’lileri desteklerini Gül’e aynı oranda verirler miydi dersiniz? Asla vermezlerdi.

 

Kayseri’li AKP’liler Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gül’e vefasızlık etmişlerdir. Eğer Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a çıkan oylar %10-15’lerde kalsaydı şimdi Gül Başbakanlığa oturmaya hazırlanıyor olacaktı! Gül’ün fazla üzülmesine gerek yok, Kayseri daha önce de Dünya Türklüğü’nün ilk reel ve kabul gören lideri Alpaslan Türkeş’in partisini 2. sıraya düşürmüştü… Gülü silmesi, yok sayması o hareketin yanında deve de kulak sayılır… Alışmalı!

Bu yazı toplam 3085 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.