DÜNYADA İLKLER!....
Nikola Tesla 1899 yılında yaptığı deneyde, yaklaşık 40 km uzaklıktaki 200 lambayı kablosuz elektrik iletimi ile yakıp bir de alternatif akım motoru çalıştırmayı başardı. Tesla'nın hayali, elektriği kıtalar arasında kablosuz iletmekti.
Günümüzde "kablosuz şarj ve elektrik" diye bizlere yeni bir teknolojiymiş gibi arz edilen bilgi ve hizmet, aslında 124 yıl önce zaten icat edilmiş ve yapılmıştı..
Benz ilk otomobilini 1885'te tanıttı.
Amerikalı Henry Ford ilk seri üretim otomobili yaptı. İlk üretim bandı fikrinin babası da Henry Ford oldu. Ford'un tasarladığı fabrika, 1913'te günde 1000 araba üretebiliyordu.
Johannes Gutenberg (Johannes Gensfleisch zur Laden zum Gutenberg), 1447 yılında hareketli parçalar ile yazı baskısını Avrupa'da başlatan Alman kuyumcu, matbaacı ve yayımcı.
Krupp firması, 1811'de Friedrich Krupp tarafından kuruldu
Krupp, Essen bölgesinde yerleşik 400 yıllık geçmişe sahip Alman aile. Aile, sanayici geçmişi, çelik, silah ve mühimmat üretimiyle ünlüdür.
Tarihte ilk motorlu uçak, Amerikalı kardeşler Orville Wrigt ve Wilbur Wright tarafından icat edilmiş ve ilk uçuş 17 Aralık 1903 tarihinde gerçekleşmiştir.
Yolcu taşıma amaçlı İlk kez 1909'da yapılan hava taşıtı ise DELAG isimli zeplindir.
İlk tank prototipi İngiliz Ordusu tarafından 6 Eylül 1915 tarafından test edilmiştir.
Dünyada uçağın bir savaş aracı olarak kullanılması 1911 Trablusgarp Savaşı ile başlar.
Dünyada ilk Ansiklopedi 1751 ve 1772 yılları arasında Fransa’da yayınlanmıştır.
1892 yılında Laffnike adlı araştırıcı kolera aşısını, 1896 yılında Wright tifo aşısını geliştirir.
1698 yılında, İngiliz mühendis Thomas Savery, ilk ticari olarak satılan buhar makinesini yapmıştır.
Stephenson, 27 Eylül 1825 tarihinde yalnızca yolcu ve yük taşıyarak Dünya'nın ilk demiryolu taşımacılığını gerçekleştiren treni, İngiltere'de, Darlingthon ile Stockton arasında kullanmıştır.
Alessandro Volta'nın 1800 yılında, gümüş ve çinko plakalar arasına tuzlu su koyarak elektrik akımı elde etmiş ve bu buluş pilin icadı olarak tarihteki yerini almıştır.
Ve daha bir çok insan hayatını değiştiren buluşlar olmuştur dünyada. Ancak ben buraya çarpıcı özellikleri olan ilkleri yazdım. Yine de yazmadığım bir çok buluş vardır.
Buraya aldığım buluşların ve gelişmelerin hepsinin de bir ortak özelliği var. Hepsi de 1916 yılından önceki buluşlar.
Peki dünyada o tarihe kadar bütün bunlar olurken, islam dünyası ve islam dünyasının lideri ve halifelik makamı ne yaptı veya yapılmasına sebep oldu?
Hani diyorlar ya biz şapka devrimi yaparken, Almanlar BMW ve Mercedes’i üretiyordu diye.
Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunun ilk on beş yılını Avrupa’yla arasındaki sanayi ve teknolojik farkı kapatmak için çalıştı.
Ancak 1938’den sonra artık üreten, araştıran, bilime ve bilgiye değer vermeyen, ancak bolca seçim rüşveti veren iktidarlar yüzünden, yeniden gerilere düştük.
YAZIYA YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.