Dursun BERKOK

Dursun BERKOK

Yazarın Tüm Yazıları >

AKP İncirlik Üssünü ABD’ye Niye Açtı!

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma çıkışı ayaküstü açıklama yapıyor. Bir soru üzerine “Evet ABD tarafından İncirlik’de kullanılacak!”,diyor! Uzun zamandır ABD’nin İncirlik’i Suriye’ye karşı kullanmak istediği biliniyordu ama izin verilmiyordu. Erdoğan’ın isteği ile şimdi verildi. AKP’nin müstafi ve güvenoyu almamış Hükümeti de, Erdoğan’ın bu kararını elbette emir telakki edip onaylayacağı kararnameyi çıkartacaktır.
 
Erdoğan’ın çok önemsiz, sıradan bir olaymış gibi kurduğu o tek cümledeki “de” eki, ABD’ye yalnızca İncirlik üssü açılmıyor, başka güzellikler de sunuluyor anlamını yüklüyordu!
Meğer Türkiye, koalisyonun hava gücüne, Türk Hava Kuvvetleri uçaklarıyla da destek verecekmiş! Küçük bir araştırmayla Türk Dışişleri Bakanlığının kendi sitesindeki açıklamasına ulaştım. Açıklamada; “Irak ve Suriye’de 10 aydır devam eden Uluslararası Koalisyon harekâtlarına Türkiye, Koalisyon’un bir üyesi olarak, esasen milli imkân ve yetenekleriyle katkı sağlamaktaydı. Nitekim ABD’ye ait silahlı insansız hava araçlarının ülkemizde konuşlandırılmasına dair iznin Sayın Dışişleri Bakanımızca geçtiğimiz Haziran ayı sonunda açıklandığı hatırlanacaktır. DEAŞ’a yönelik hava harekatlarına katılan ABD ve tarafımızdan uygun görülecek bazı bölge ülkeleri de dahil diğer Koalisyon ülkelerinin insanlı ve insansız hava unsurlarının ülkemizdeki üslerde konuşlandırılmasına onay vermiştir. Bahse konu harekâtlarda, tabiatıyla, Türk Hava Kuvvetleri unsurları da aynı amaçla görevlendirecektir.”, deniliyor. ABD ise: “Bir NATO müttefiki olarak Türkiye’nin sınırlarına tehdidi son derece ciddiye alıyoruz. İşbirliğimiz, özellikle Suriye’den kaynaklananlar olmak üzere bu tehditlere cevap vermede koalisyona operasyonel esneklik sağlayacak.”, diyor. Demek ki amaç ‘PYD’nin rahatça kanton oluşturmasını sağlamak değil, Türkiye’nin sınırlarını korumakmış!’ algısı bu açıklamayla yerleştirilmeye çalışılıyor! Türkiye kendi sınırını korumaktan aciz mi ki böyle bir yardıma gerek duyuluyor! Görünen o ki, Türkiye’ye koalisyonun kara gücü rolü benimsetilmiş. Bu çok yersiz ve gereksiz bir büyük risktir! Suriye’de çok sert çatışmalarda çok büyük kayıplar verebiliriz. Eğer Türkiye bu gücü teröre karşı kullanacaksa, kendi içindeki PKK unsurunu yok etmek için kullanmalı, PKK’nın alan hâkimiyet kurduğu alanlar PKK’dan arındırılmalı, daha sonra da Kandil’deki ana üs yok edilmek için kullanılmalıdır. ABD koalisyonunun amacı, Türkiye sınırında birden çok Kürt yönetimini kalıcı olarak kurdurmaktır.
 
Peki, koalisyon güçlerine İncirlik’in açılması, uçak desteği verilmesinin sebebi ne olabilir? 1 hafta içinde çoşartılan terör olaylarının 50 civarında insanımızın canını kaybetmesi, Türkiye’nin her yerinde kalkışma isyan ve terörün tırmanacağı boyutların yaydığı korkunun Saray’a sirayet etmesi midir! 17/25 Aralık, cumhuriyet tarihimizdeki en büyük yolsuzluk iddialarının dosyalarındaki içeriğin, devletin dinlenilmesinin, Dışişleri Bakanlığı’yla sınırlı olmadığı, endişelerindeki haklılığının kendilerine somut olarak bildirilmesi olabilir mi?
 
Artık, AKP müstafi Hükümetinin, ABD paralelindeki bir uydu gibi, Suriye, Irak ve Türkiye’deki Kürtleri koruma ve kollama dönemi başlamıştır! Türkiye artık PYD kantonlarının hayatiyetini sürdürebilmesi için koalisyonun yanındadır, görevlidir! ‘Öküzün aptalı kasabın bıçağını yalarmış!’. ‘Barzani’nin kuracağı yönetime karşıyız’, filminin ‘PYD’ye kanton oluşturmasına izin vermeyiz!’, versiyonunu izlemeye hazırlanın! Siz bakmayın göstermelik, ‘PYD’de, PKK’da, IŞİD’de terör örgütüdür “çarşı!” gibi hepsine karşıyız’, söylemlerine! Uçaklarla dağı taşı bombalamalarına, vurmalarına… Bu bombalamalarda kaç terörist öldürülmüştür veya öldürülmüş müdür, ona bakın!
 
25.07.2015
Dursun Berkok

Bu yazı toplam 3208 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.