Liposuction Ameliyatı Güvenli Midir?

Liposuction Ameliyatı Güvenli Midir?

Hareketsiz yaşam biçimi ve düzensiz beslenme kilo alımının en büyük etkenleri arasında yer almaktadır.

A+A-

Uzmanlar tarafından verilen kararla liposuction işlemleri meydana gelen yağlanmayı uzaklaştırmak için uygulanabilmektedir.

Kilo alımı sonucunda vücudun bazı bölgelerinde meydana gelen yağlanmalar diğer bölgelere göre daha dirençli olabilmektedir. Bu nedenle bu bölgelerdeki yağlardan kurtulmak düşünüldüğü kadar kolay olmayabilir.

Bu durumda işlemi kullanılarak yağlar vücuttan uzaklaştırılabilir. Uzman bir hekim tarafından uygulandığı sürece liposakşın işleminde herhangi bir risk bulunmamaktadır. Bir sağlık sorununuz yoksa gerekli tetkikler ardından işleme uygun olup olmadığınız hekim tarafından kararlaştırılır.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Kilo vermek ve vücudu daha fit bir hale getirmek için pek çok yöntem denenebilir. Uzmanların bu amaçla önerdiği ilk yöntem sağlıklı bir beslenme alışkanlığı ve egzersiz rutini olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ancak kimi zaman egzersiz ve diyetle vücuttaki yağlanma sorunundan kurtulmak mümkün olamayabilir. Bu durumda liposuction işlemi, bölgesel yağlanma sorunlarından kurtulmak için uygulanabilmektedir.

Liposuction Nedir?

Karın bölgesi, basen, çene altı (gıdı), kollar, diz çevresi, karın veya bel çevresi gibi bölgelerde yağ birikimi kilo alımıyla birlikte sıklıkla görülen sorunlar arasında yer almaktadır. Özellikle de bu bölgelerde biriken yağlardan kurtulmak kimileri için oldukça zordur.

Yağ aldırma işlemi olarak bilinen işlem, işte bu dirençli bölgelerdeki yağlardan kurtulmayı sağlayan bir estetik operasyondur. Bir liposakşın işleminin mutlaka uzman bir hekime danışarak karar verilmesi, istenen sonuçlara kolayca ulaşmayı sağlayabilir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Bu işlem vücudun oldukça farklı bölgelerine uygulanabilmektedir. Bunun yanı sıra hem kadınlar hem de erkekler, vücutlarında bölgesel zayıflama sağlamak için bu işlemden faydalanabilir.

İşlem sırasında belirlenen vücut bölgesindeki yağ doku bir vakum başlığı tarafından emilerek vücuttan uzaklaştırılır. Bu estetik operasyon için farklı yöntemler tercih edilebilmektedir. Tercih edilen yönteme göre liposuction fiyatları değişebilir. Bu yöntemler aşağıdaki gibi karşımıza çıkmaktadır:

· SAL (İşlem vakum yardımlı gerçekleştirilir.)

· WAL (İşlem su yardımı kullanılarak gerçekleştirilir.)

· PAL (İşlem güç yardımı kullanılarak gerçekleştirilir.)

· RFAL (İşlem radyo frekans destekli olarak gerçekleştirilir.)

· UAL (İşlem ultrasonik yöntemler kullanılarak gerçekleştirilir.)

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Uygulanacak işlem önce bazı detaylara mutlaka dikkat edilmelidir. Bunlardan ilki ameliyat öncesinde vücut hijyenine dikkat etmektir. İşlem günü geldiğinde liposuction öncesi vücut mutlaka sabunlu suyla yıkanmalı ve temizlenmelidir.

Gerekli görüldüğü takdirde doktorunuz tarafından işlem öncesi için bir beslenme listesi verilebilir. İşlem günü için herhangi bir şey yememeniz veya içmemeniz istenebilir. İşlemden önce liposuction fiyatları hakkında detaylı bilgi almanız önem taşır. Böylece net bir fiyat öğrenebilirsiniz.

Liposuction Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Başarılı bir şekilde tamamlanan işlemden görülecek etki iyileşme sürecine bağlıdır. Doğru bir iyileşme süreci daha iyi liposakşın sonuçları elde etmeyi kolaylaştırmaktadır. Bu sayede sonuçları kalıcı hale getirmek de mümkün olmaktadır.

İşlemin tamamlanmasının hemen ardından doktorunuz tarafından bir muayene gerçekleştirilir. Bu muayene sırasında işlem sonrasında dikkat etmeniz gereken her şey detaylı bir şekilde anlatılır. Yağ aldırma ameliyatından sonra iyileşme sürecini desteklemek adına verilen korsenin uygun şekilde takılmasına özen göstermek önemlidir.

Liposuction Fiyatları

Vücudunuzda veremediğiniz kilolardan ve selülitlerinizden şikayetçi iseniz bu işlem sayesinde bölgesel olarak dirençli yağlanmalarınızdan kurtulabilirsiniz. Bu işlemi vücudunuzun pek çok bölgesi üzerinde uygulayabilirsiniz.

İşlem fiyatları ise bazı faktörlere göre değişmektedir. Doktorunuza muayene olduktan sonra liposuction fiyatları hakkında detaylı bir şekilde bilgi alabilir ve bu işleme uygun olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. https://www.ekremkeskin.com/liposuction/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.