Küfi Çayı Zehir Saçıyor

Küfi Çayı Zehir Saçıyor

Çivril’in Işıklı gölünü besleyen önemli kaynaklardan biri olan Küfi çayı üzerinde toplu balık ölümleri yaşanıyor.

A+A-

Ege bölgesinin en büyük tatlı su gölü Işıklı gölünün ve Menderes nehrinin önemli bir kolu olan Küfi çayı üzerinde son günlerde henüz belirlenemeyen nedenle toplu balık ölümleri yaşanıyor.

Vatandaşların büyük şaşkınlıkla izlediği toplu balık ölümleri, aynı zamanda hemen yakınında bulunan tarım alanlarını da tehdit etmeye başladı. Kufi çayının sularıyla Tuğlu, Emirhisar,Işıklı Bucak ve Karamanlı mahallelerinde çiftçilik yapan vatandaşlar, tarım alanlarını bu sular sayesinde sularken artan kirlilik ve balık ölümleri insan sağlığını tehdit etmeye başladı. Çok sayıda balığın can çekişerek öldüğünü gören köylüler, yaşanan bu durumu yetkililere haber vererek çözüm bulanmasını istedi.

Kufi Çayında ilaç depolarının doldurulduğunu ve temizlendiğini belirten bazı çiftçiler balıkların dereye atılan ilaç atıklarından dolayı öldüğünü iddia etti. Dere içinde ve kenarında çok sayıda ilaç ambalajı ve atığı bulunması çiftçilerin ‘zirai ilaç atığı’ iddiasını güçlendirirken Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü balık ölümlerinin sulama sezonun açılması ile azalan su miktarından olabileceğini belirtti.

Bazı çiftçilerin Küfi çayına yakın yerde bulunan tarım arazilerini traktör yardımıyla suladığını belirten vatandaşlar, “Balıkları öldüren, canlının yaşayamadığı suda çiftçilerimiz, tarım arazilerini suluyor. Buralarda kullandığımız sular, belki insana da geçecek. Ölen balıklar, bir süre sonra suyun üzerine çıkıyor veya kenarlara birikiyor” diye konuştular.

Kaynak: yeşilçivril

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.