Kritik Sınava 2 Gün Kaldı

Kritik Sınava 2 Gün Kaldı

Sınav ile Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları ile alakalı Merkezi Sınavın yapılmasına 2 gün kaldı. Denizli’de 41 okulda yapılacak olan sınava, 11 bin 897 8. sınıf öğrencisi katılacak.

A+A-

8. sınıf öğrencileri için eğitim hayatlarının kariyerlerini biçimlendirmek için önemli bir aşama olan ortaöğretim kurumlarına geçiş için gerçekleştirilecek sınava çok az bir süre kaldı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sınav ile alakalı açıklamalar yaparken, sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.

8. sınıf öğrencilerinin katılacakları Merkezi Sınav (MS) yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde, Türkiye saatiyle saat 09.30 ve 11.30'da başlıyor. Sınav’da 90 soru sorulacak ve sözel bölüm 50 soru ve 75 dakika; sayısal bölüm 40 soru ve 60 dakika şeklinde uygulanacak.

41 Okulda Yapılacak

Her bölüm arasında 45 dakika ara verilecek. Sınavda üç yanlış cevap bir doğru cevabı götürecek. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sınava Denizli ilinden toplamda 11 bin 897 8. sınıf öğrencisinin katılacağını ve sınavın il çapında 41 okulda yapılacağını dile getirdi.

Mahmut Oğuz açıklamasında, öğrencilerin, eğitim hayatı boyunca kapsamı ve sonuçları bakımlarından önemli bir sınava gireceklerini, hem bilgilerinin, hem de bilmeye yönelik diğer başka becerilerinin bu sınavla ölçüleceğini, bu sınavın öğrencilere stres ve baskı yaratmasının anlaşılabilir bir durum olduğunu ama yine de öğrencilerin, bu sınavı, eğitim öğretim yolunda verdikleri emeklerin ve uğraşların karşılıklarını alacakları bir aşama olarak görmelerini temenni ettiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.