Kritik Açıklama Yapıldı

Kritik Açıklama Yapıldı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, yarın gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında konuştu.

A+A-

Başkan Güven, vatandaşlara sükunet tavsiye ettiğini,  sandıkların başında siyasi partilerin temsilcilerinin olması gerektiğini, onların tuttukları tutanakların taranması sureti ile YSK'ye geldiği zaman kendilerinin de aynı anda siyasi partilere de bu tutanakları, sonuçları gönderdiklerini, YSK'nın yapmış olduğu işin bu olduğunu, oyları saymadıklarını ifade etti.

24.00'ten Önce

Sadi Güven, herkese oy kullanmasını tavsiye ederek, Akşam da sağlıklı bir biçimde sonuçları açıklayacaklarını, önceki seçimlerde ortalama  saat 23.00 civarlarında sonuçların açıklandığını, yine ümitlerinin saat 24.00'ten önce sonuçları açıklamak olduğunu dile getirdi.

Yüksek Seçim Kurulu olarak seçime hazır olduklarını, tüm ekipler ile her türlü çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Güven, ATO Kongre Merkezi'nde, yurt dışından gelen oyların 5 asma kilidin olduğu depoda saklandığını dile getirdi. Dünyada 60 ülke, 123 temsilcilikten gelen oyların yarın sabah itibarı ile siyasi parti temsilcileri ile tasnifinin gerçekleştirileceğini belirten YSK Başkanı Güven, görev yapacakların tahmini 7-8 bin kişi ile müşahitlerin olduğu salonda sayımlarının gerçekleştirileceğin söyledi.

YSK Başkanı Güven ayrıca gözlemci sıfatı ile Türkiye'ye gelen Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) gözlemcilerine de ATO Kongre Merkezi'nde bilgi verdi. Başkan Güven, Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan, Özbekistan, Hindistan, Pakistan'dan gelen gözlemcilere bilgilendirme yaptı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.