Kripto Paralar Hakkında Merak Edilenler | Parafesor.net
Jetonlar ve kripto para birimleri genellikle sanal paraları belirtmek için eş anlamlı olarak kullanılır, ancak gerçekte iki terim birbirinin yerine geçemez ve farklılıklar vardır.
Jetonlar ve kripto para birimleri genellikle sanal paraları belirtmek için eş anlamlı olarak kullanılır, ancak gerçekte iki terim birbirinin yerine geçemez ve farklılıklar vardır. Kripto para birimi, işlemleri güvence altına almak ve doğrulamak için kriptografi kullanan yeni bir para biçimidir. Bu işlemler, girişlerin kronolojik olarak birleştirilmiş bloklar halinde gruplandığı blok zinciri adı verilen merkezi olmayan ve değişmez bir veritabanına kaydedilir. Bir blok zinciri genellikle, yeni blokları doğrulamak için toplu olarak bir protokole bağlı olan eşler arası bir ağ tarafından yönetilir. Tipik olarak, her blok, onu bir öncekine bağlayan bir karma işaretçi, bir zaman damgası ve işlem verisi içerir. Kripto paralar hakkında diğer önemli bilgileri açıklayalım.
Kripto Paraların Farkı Nedir?
Borsa ya da hisse ile ilgilenen bireyler de kripto paralar hakkında çeşitli detayları merak ediyor. Kripto paralar hakkında en çok merak edilen bilgilerden biri de bu sanal paraların farkıdır. Sanal para birimleri dünyanın hiçbir yerinde yasal ödeme aracı değildir ve bu nedenle ödeme aracı olarak kabul edilmeleri gönüllülük esasına dayalıdır. Sanal para birimleri, merkezi hükümet organları tarafından düzenlenmez, ancak genellikle veren kuruluş tarafından, referans topluluğu üyelerinin uymayı kabul ettiği kendi kurallarına göre verilir ve kontrol edilir. E-peso ile Uruguay gibi ülkelerin de sanal para kullanımını kendi kontrolleri altında denemeye karar veren veya daha fazla bilgi sahibi olmadan kullanımlarını açıklayan devletler var.
Yasal ihale para birimleri genellikle bir hesap birimi, yaygın olarak kabul edilen bir ödeme aracı ve bir değer depozitosu olarak kabul edilir. Kripto para birimlerinin yüksek değişikliği kesinlikle hesap birimi işlevinin doğru şekilde yerine getirilmesine izin vermez. Kripto para birimlerinin fiyatları aynı günlerde bile çok geniş dalgalanmalara tabidir. Bu nedenle, mal ve hizmetleri kripto para birimi cinsinden fiyatlandırmak imkansız değilse de oldukça verimsizdir. Değer saklama işleviyle ilgili olarak, tasarlanma biçimleri nedeniyle, mal ve hizmetlerin ödenmesi için ne kadar çok kullanılacaksa, o kadar çok düşünülmelidir. Bunun nedeni, üretilebilecek kripto para birimi sayısının sınırlı olması, yeni kripto para biriminin yaratılmasıyla sınırlı olması ve zamanla azalmasıdır. Bu nedenle, kripto para birimlerinde ne kadar çok işlem yapılırsa, değerleri o kadar yüksek olur. Son olarak emtia para birimi değildirler yani altın gibi bir kullanım işlevi de yoktur. Bunun yerine, yakın gelecekte giderek artan bir şekilde bir değişim işlevi gerçekleştirebilirler.
Kripto Paralar Hakkında: Kripto Paralar Nasıl Satın Alınır?
Kripto para biri hakkında bir başka önemli husus ise nasıl satın alınacakları. Bir kez basıldıktan sonra, sanal para birimleri, yasal ihale parası kullanılarak değişim platformu adı verilen bir değişim platformunda satın alınabilir veya satılabilir. Dijital para birimlerinin alınıp satıldığı değişim platformları şu anda düzenlemeye tabi değildir, bu nedenle dava veya iflas durumunda belirli bir yasal koruma yoktur.
Birçok web sitesi ve online mağaza, ödeme yöntemi olarak Bitcoin başta olmak üzere kripto paraları kabul etmeye başladı. Dijital bir satın alma işlemi yapmak için, kripto para birimlerini harcamak ve almak adına kullanılan genel ve özel anahtarlara sahip sanal bir cüzdan olan bir kripto cüzdanına ihtiyacınız vardır.
Borsa, Hisse ve Kripto Para haberlerine “parafesor.net” üzerinden ulaşabilirsiniz.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.