KPSS'de Sonuçlar Öğrenildi Tercihler Ne Zaman?

KPSS'de Sonuçlar Öğrenildi Tercihler Ne Zaman?

On binlerce memur olmayı isteyen vatandaşlar KPSS ortaöğretim ve KPSS önlisans sınavına girdi. Peki, KPSS tercihleri için son gün ne zaman ve KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 

A+A-

Memur olma hayali ile sınava giren binlerce vatandaşı, KPSS tercih son gün tarihi ne zaman? KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? ve KPSS ataması nasıl yapılacak? sorularının cevabını merak eder oldular.  Devlet memuru olmak amacı ile KPSS sınavına giren vatandaşlar, KPSS ortaöğretim ve KPSS önlisans sınav sonuçlarını öğrendiler. Adayların sıradaki işlemi ise tercih oldu. Memur olmak isteyen vatandaşlar öğrenim ve branş uygunluklarına göre ÖSYM'nin resmi internet sitesinde tercih işlemlerini gerçekleştirdi. Tercihlerini başarılı bir şekilde yapan memur adayları sonuçları bekler hale geldi.

KPSS ORTAÖĞRETİM VE ÖNLİSANS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

11 - 20 Aralık tarihlerinde bitecek olan KPSS tercih sürecinden sonra gözler KPSS tercih sonuçları aşamasına döndü ÖSYM, KPSS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ile alakalı herhangi bir bilgi vermedi. Sonuçların 2019 Ocak ayı itibari ile açıklanacağı öngörülüyor.

KPSS ORTAÖĞRETİM VE ÖNLİSANS ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmadan, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşları tarafından doğrudan atanacaklar. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içerisinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.