Korsan Hakem Eksikti O da Oldu

Korsan Hakem Eksikti O da Oldu

Hakem ve Gözlemciler Derneği, son dönemde turnuvalarda MHK’nin bilgisi ve onayı dışında hakemlere görev verildiğini duyurdu.

A+A-

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Denizli Şubesi, son zamanlarda Türkiye Futbol Federasyonunun ve Merkez Hakem Kurulu’nun ‘bilgisi ve onayı dışında’ bazı turnuva ve organizasyonlarda hakemlerin görev aldığını açıkladı. Konuyla ilgili dernekten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Denizli Şubesi olarak tüzüğümüz ve yasal mevzuatlara uygun olarak üyelerimize hizmet etmeye devam ediyoruz.Tüzüğümüzün Derneğin Amacı Başlıklı 3. Maddesindeki amaçlarımızdan bir tanesi de "Hakem, Gözlemci, Mentör ve tüm üyelerin her türlü ekonomik, hukuki hak ve menfaatlerini korumak." olarak belirtilmiştir.

Bu anlamda tüm üyelerimizin her türlü hak ve menfaatlerini korumak adına şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya ilgili kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Son zamanlarda Türkiye Futbol Federasyonunun ve Merkez Hakem Kurulunun "bilgisi ve onayı dışında" bazı turnuva ve organizasyonlarda hakemlerin görev aldığını üzülerek gözlemliyoruz. Bu ‘Korsan Hakem’ olarak adlandıracağımız kişilerin bazılarının Türkiye Futbol Federasyonunda Faal Hakem/Gözlemci, bazılarının ise vizesiz (eski/bırakmış veya ihraç edilmiş) kişilerden oluştuğunu tespit ettik.

Resmi görevlendirmeleri olmayan ve Merkez Hakem Kurulu ile hiçbir bağlantıları olmayan bu Korsan hakemler aldıkları müsabakalarda lakayt tavırları, para ve maddi çıkar konuşmaları, disiplinsiz davranışlar ve düzensiz giyimleri ile elbette en büyük kötülüğü yine Hakem Camiamıza yapmaktadır. Bu şahısların camiamız ile hiçbir bağlantıları yoktur, bundan sonra da olması mümkün değildir.Ayrıca Altyapı çocuklarımızın  Futbol oyun kurallarını daha iyi öğrenmeleri için de donanımlı ve kural bilen hakemler tarafından eğitim almaları gerektiğine inanıyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.