Komiser Heyeti Atandı

Komiser Heyeti Atandı

Alınan bilgilere göre Başarı Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, hacizlere karşı konkordato başvurusu yaptı.

A+A-

Issimo Home markasıyla ev tekstili üretimi yapmakta olan Başarı Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ’nin, hacizlere karşı konkordato başvurusu yaptığı öğrenildi. Tekstil devine 3 aylık geçici mühletin yanı sıra konkordato komiseri atama kararı da verildi.

 

Temeli 1960 senelerde atılmış olan Denizlili Başarı Tekstil, yaşamış olduğu mali darboğazı aşamayınca konkordato davası açtı. Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülmüş olan davada 7 Eylülde çıkmış olan karar ile şirkete 3 aylık geçici mühlet kararı verildi.

 

Komiser Heyeti Atandı

 

Bu karar ile beraber, alacaklıların sayısı ve firmanın borç miktarı gözetilip, Ayhan Kortunay, Mürşit Uz ve Güngör Durur'un konkordato komiseri olarak görevlendirilmesi kararı alındı. Ürünleri, Türkiye'de 250’yi aşkın noktada satılan Başarı Tekstil aynı zamanda 40’tan fazla ülkeye de ihracat yapıyor.

 

60 sene kadar evvel 8 kişi ile küçük bir atölyede temeli atılmış olan şirket 2010 senesinde Issimo Home ismiyle ev tekstili alanında kendi markasını kurdu.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, borçların tekrardan yapılandırılması sureti ile iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilip iflastan kurtulmasını, diğer borçlularınsa mali durumunun düzeltilmesini hedefleyen, alacaklıların da belirli bir tenzilat ile ya da vadede alacağına kavuşmasına imkan sağlayan ve mahkemenin tasdiki ile taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma şeklinde tanımlanıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.