Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır?

Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır?

Kumaş koltuklarınız için doğal malzemeleri kullanarak rahatlıkla temizlik yapabilirsiniz.

A+A-

Koltuk temizliği için kullanılacak malzemeler farklılık gösterebilmektedir. Temizlik malzemelerinin oturma guruplarında kullanılan kumaşa göre seçilmesi çok büyük önem taşımaktadır. Aksi taktirde kumaşta yıpranmalar görülür ve mobilyalarınız hasar görebilir.

Bu nedenden dolayı ve sağlığımız açısından da doğal temizleyiciler kullanmak çok daha iyi olacaktır. Arap sabunu, beyaz sabun, beyaz sirke, karbonat gibi doğal malzemelerden birini su içerisinde eritip bir havlu veya mikrofiber bezlerle kullanabilirsiniz.

Bu ürünlerle iyi bir temizlik yapamadığınızı düşünüyorsanız veya lekeleri çıkaramıyorsanız koltuk temizliği için özel hazırlanmış kimyasal deterjanları kullanabilirsiniz.

Koltuk Temizliği

Oturma gurupları deri veya özel kumaş malzemelerle kaplanmaktadır. Deri kaplı koltuk modellerinde arap sabunu ve su ile ya da deri temizliği için üretilen deterjanlarla koltuk temizliğini yapabilirsiniz. Temizleme ve kurulama aşamalarından sonrasında derinin kullanılabilirliğini uzatmak, çatlamasını önlemek için badem yağı ya da vazelin ile silebilirsiniz.

Kumaş koltuklarınız için eğer kullanımı uygunsa doğal malzemeleri kullanarak rahatlıkla temizlik yapabilirsiniz. Kimyasal içerikli deterjan kullanacaksanız özellikle koyu renkli mobilyalarda renk solması gibi bir durumla karşılaşmak istemiyorsanız ilk olarak küçük bir köşesinde deneme yapabilirsiniz.

Renkte açılma gibi bir problem yaşamadıysanız tüm koltuğu gönül rahatlığıyla temizleyebilirsiniz. Koltukların aşınmaması için yumuşak bezlerin kullanılması ve kumaş kaplı alanların nazik bir şekilde silinmesi gerekir.

Ahşap, metal gibi yerlerin ise yine materyallere uygun deterjanlar ve bakım ürünleriyle silinip temizlenmesi gerekir. Aksi taktirde bu bölümlerde belli süre içerisinde yıpranmalar, aşınmalar ve renk solmaları görülecektir.

Sıcak su ve deterjan, bir kap içerisinde karıştırılır. Deterjan eridikten sonra koltuğa başka bir renk geçmemesi adına beyaz renkli, yumuşak bir bez karışıma batırılıp ıslatılıp iyice sıkılır. Koltuk bez yardımıyla ovularak, nazikçe silinir. Deterjanın iyice işlemesi için 5-10 dakika bekletilir. Eğer bu işlemleri yapmanıza rağmen hala lekeler çıkmamışsa bir leke çıkarıcı deterjandan yardım alabilirsiniz.

Daha sonra koltuk yüzeyini deterjandan arındırmak için yalnızca ıslak bir bezle durulayabilirsiniz bu silme işlemi yeterli olacaktır. Oturma gurubunuz özel bir kumaşa sahipse bu silinen alanlar için son işlemler yapılır ve mobilyalarınızı kurumaya bırakabilirsiniz.

Kaynak: Ankara temizlik firmaları

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.