Koalisyon Söyleminde 3 Hedef

Koalisyon Söyleminde 3 Hedef

24 Haziran seçimleriyle siyaset sahnesinde yerini alan ittifak düzenlemesi en çok da muhalefet kanadına yaradı.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrı yapmasıyla 24 Haziran 2018'e erkene alınan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerine 2 gün kala kulislerde önceki akşam Tayyip Erdoğan'dan duyulan 'koalisyon' sözleri konuşulmaya başlandı.


Kulislerde konuşulduğuna göre Erdoğan'ın, 300'ün altında kalınması halinde koalisyon arayışına gidilebileceği sözlerinin 3 hedefi  olduğunu ifade ediliyor.

MESAJ KİME?

 Kulislerde Erdoğan’ın 3 hedefi şu şekilde ifade ediliyor:

1. MHP’ye “başka ortak bulurum” mesajı,

2. daha evvel AK Parti’ye oy verip bu seçimde başka partilere kayan seçmenleri “koalisyon” olasılığı ile korkutma,

3. “AK Parti Meclis’te çoğunluğu sağlayamazsa seçime gidilir” tartışmasını engelleme ve “uzlaşma” mesajı ile AK Parti’liler dışındaki seçmeni partiye çekme hesabı yaptığı belirtiliyor.

"İTTİFAK MUHALEFETE YARADI"

Bu arada ittifak uygulamasının “Millet İttifakı”nı meydana getiren muhalefet partilerine daha çok yaradığı belirtiliyor. Aslında MHP ile yapılan ittifak AKP’ye yaramadı çünkü  ittifak olmasaydı AKP, MHP ve İyi Parti'nin baraj altında kalması ile çok daha fazla milletvekilini çıkaracaktı. Ama anayasa değişikliğinde beraber hareket ettiği için MHP’nin ittifak çağrısı karşısında da farklı bir tavır beklenmiyordu.  Seçimler sonucunda MHP’nin grup kuracak milletvekili sayısına ulaşmasının da zor olacağı belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.