Kızılcabölük Festivaline Bayrağımız Damgasını Vurdu

Kızılcabölük Festivaline Bayrağımız Damgasını Vurdu

21.Geleneksel Kızılcabölük Kültür Sanat Tekstil Festival ve Modas Festivali Sona erdi

A+A-

Kızılcabölük’te geleneksel hale getirilen 21.Kızılcabölük Kültür Sanat ve Tekstil ve Moda Festivali renkli görüntülerle sona erdi.12 – 13 – 14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Festivalde müzik eğlence ve satış stantları ile göz doldurdu.

Festivalin ilk gününde saat 18.oo’de açılış yapıldı.Festival komitesi  Atatürk anıtına çelenk koydu.Festival Halk oyunları gösterisi ile devam etti.Festivale katılan protokol ve kızılcabölüklüler müze ve kültür evinin açılışını yaptı.Festivalin ilk gününde Hakan Eyiden konseri ile sona erdi.

21.Geleneksel Kızılcabölük Kültür, Sanat, ve Moda Festivalinin 2.gününde akşam saat 20.oo’de halk oyunları gösterisini La Turka konserinin arkasından Sebahattin Gülümser Konseri ile bitti.

TÜRK BAYRAĞI GECENİN YILDIZIYDI...

Festivalin 3.üncü ve son gününde Kızılcabölük’te geleneksel  hale gelen ve sabah saatlerinde başlayan Keşkek ikramının arkasından akşam saatlerinde Aydın Kuvayi Milliye Aydın şubesinin gösterisi izledi.Gecenin en renkli bölümü olan defile büyük ilgi gördü.Defilede Türk Bayrağının sahneye çıkması ile çoşan ve ayakta alkışlayan seyirciler büyük heyecan yaşadı.

Festivale damga vuran Türk Bayrağı gecenin yıldızı oldu.Defileyi nefes almadan izleyen misafirler Saynedeki Türk Bayrağını dakikalarca ayakta alkışladılar.

Defilenin arkasından sahne alan Hasan Yılmaz Tavaslılara neşeli ve türkü dolu bir gece yaşattı.Festivale Tavas protokolu eksiksiz katıldı.Tavas Kaymakamı,Tavas Belediye Başkanı, Daire amirleri ve kalabalık vatandaş topluluğu festivalin son gününde büyük heyecan yaşadı.

Festivalden KISA KISA Notlar...

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol yaptığı konuşmada, "21. Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali'ni gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Festival davetimizi kabul ederek her yıl olduğu gibi bu yıl da bizleri onurlandıran konuklarımızı, en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Kızılcabölük bir kültür ve sanat bölgesidir. Denizli'nin ve Tavas'ın dünyaya açılan kapısıdır. bu sebeple buraya sadece bir sene içerisinde çok ciddi yatırımlar yaptık. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan'ın da emek ve gayretleri ile buraya 3. ve 2. lig standartlarına uygun tribün, soyunma odaları ve çimlendirme yapıyoruz. Tavas Belediyesi olarak buraya geleneksel Türk Hamamı yaptık Müzemizi canlandırdık ve yeni Kültür Evleri açıyoruz. Gittiğimiz her yerde iş ve sanat dünyasını Kızılcabölüğümüze davet ediyoruz ve buradan müsaadenizle bu çağrımı yineliyorum. Burası sanatçıların ve zanaatkarların bölgesidir. Burası el emeği göz nuru ile büyümüş ve her güzelliğe güzellik katan bir bir yerdir." dedi ve esnaflara bol kazanç, vatandaşlara da huzur ve neşe içinde bir festival geçirmeleri temennisinde bulunarak, herkese sevgi ve saygılarını iletti.

DEFİLENİN HAZIRLANIŞI 6 AY SÜRDÜ...

21.Geleneksel Kızılcabölük Kültür,Sanat ve Moda Festivali'nde Kızılcabölük'te üretilen el emeği göz nuru kumaşların defile için hazırlanışı tam 6 ay sürdü.Kızılcabölüklüler Vakfı'nın 2.Başkanı Osman Erkli'nin verdiği bilgiye göre, "Bu defilenin hazırlanışı tam 6 ay sürdü.Bu defilenin festivalimize yetişmesi için bize katkıda bulunan Pamukkale Üniversitesi Moda Tasarım bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerine şükranlarımı sunuyorum.Vakfımızın üyeleri ile beraber gecesini gündüzüne katarak defilemizin hazırlanışında büyük emeği geçen herkese tüeşekkür ediyorum."diyen Kızılcabölüklüler 2. Başkanı Erkli "PAÜ Moda Tasarım bölümü öğretim üyelerini birer plaketle ödüllendirdi.Kızılcabölüklüler Vakfı bundan sonra daha aktif ve sosyal projelere imza atacak.Nasip olursa bu güzellikleri önümüzdeki sene Denizli'ye taşımayı düşünüyoruz."dedi. 

AKYOL'A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Ferhat Kuvvetoğlu festivale büyük katkılarından dolayı Tavas belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'a teşekkür plaketi takdim etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.