Kızılay'a Kayyum Atandı

Kızılay'a Kayyum Atandı

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, Türk Kızılayı'nı olağanüstü genel kurula götürmek amacı ile kayyum atadı.

A+A-

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, bugün vermiş olduğu karar ile Türk Kızılayı'nı olağanüstü genel kurula götürmek amacı ile Adalet Bakanlığı Müşaviri Mekan Sarıkaya, Kızılay Ankara İl Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu ve Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım'ı kayyum olarak atadı. Mahkeme, olağanüstü genel kurulun yapılarak sonlandırılması için de tedbir kararı verilmesine hükmetti. Mahkeme kararında, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 345'inci maddesi uyarınca tebliğ tarihinden itibaren 2 hafta süre içinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde isnaf yolunun açık tutulduğu ifade edildi.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ

Türk Kızılayı'nda bir süre evvel 700'ün üzerindeki şube sayısı kapatma kararı ile 200'e düştü. Şube kapatmaların usulsüz olduğu iddiası ile şube başkanlarınca olağanüstü genel kurul talep sürecine başlandı. Genel merkezin yeterli sayıya ulaşmış olan ihtarnameleri dikkate almadığı gerekçesi ile konu yargıya taşındı. Bilirkişi raporu ile de olağanüstü genel kurul toplantısı için gerekli olan çoğunluğun tespit edilmesi için Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından olağanüstü genel kurul yapılması göreviyle Türk Kızılayı'na kayyum atandı.

Kuruma atanan kayyumlardan Ahmet Hizanlıoğlu ve İlhami Yıldırım aynı zamanda genel merkez denetleme kurulu üyesi olarak görev yapmakta. Diğer kayyum ise Adalet Bakanlığı Müşaviri Mekan Sarıkaya.

KARAPINAR: TÜRK ADALETİNE GÜVENİYORUZ

Gelişmeler ile  alakalı konuşan Türk Kızılayı Ankara Kavaklıdere Şubesi Başkanı Gültekin Çağrı Karapınar, "Kapatılan şubeler aktif olarak çalışan ve Türk Kızılayı'na da ciddi manada topladığı bağışlarla dinamik bir güç katan şubelerdi. Yanlış olduğuna inandığımız şube kapatmaları kararında, tepkimizi hukuki olarak ortaya koyduk. Türk adaletine güveniyoruz. Türk Kızılayı'nı hak ettiği seviyeye taşımanın milli bir görev olduğu inancındayız" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.