Kent Konseyinden Farkındalık Söyleşisi

Kent Konseyinden Farkındalık Söyleşisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, lise öğrencileriyle buluşarak "Farkında mıyız?" temalı bir söyleşi yaptı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Farkında mıyız? Başlıklı bir söyleşi yapıldı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapılan etkinliğe Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Özel Eğitim Uzmanı ve Sosyolog Gülistan Çankaya, Yaşar Saniye Gemici, Oya-Ender Abalıoğlu, İbrahim Cinkaya Anadolu Liseleri ile Osman Aydınlı Teknik Meslek Lisesi öğrencileri katılımda bulundular.

 

Engellilere destek olunması durumunda büyük başarılara imza attıklarını dile getiren Engelliler Meclisi Başkanı Güngör, kendilerinin engellerine göre değil de, yeteneklerine göre değerlendirilmeleri gerektiğini, bunun için kendilerinin yanlarında olmaları gerektiğini, aksi halde engelli bireylerin neler yaşadıklarını ve neler hissettiklerini bilmelerinin mümkün olmayacağını dile getirdi.

 

Destek olmak gerekir

 

Özel Eğitim Uzmanı ve Sosyolog Gülistan Çankaya, Engellilerin her daim desteklenmesi ve yardımcı olunması gerektiğini, günlük hayatımızda bir engellinin erişimiyle alakalı bir sıkıntısı varsa onun çözümü ile alakalı girişimlerde bulunmak gerektiğini dile getirdi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi yürütme kurulu üyeleri Öztürk Özkan ile Aysun Tonel Karaaslan öğrencilerin sorularına cevap verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.