Kent Konseyi ilçe ziyaretlerine devam ediyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Meclisi, ilçelerde de kent konseylerinin yapılanmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığı ziyaretlere devam ediyor.
Tanıtım Günleri kapsamında Çal ve Bekilli ilçesini ziyaret eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, 20 yıllık geçmişi bulunan Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'ni anlatarak, ilçelerde kurulacak kent konseyleri ile ortak projeler hayata geçirmek istediklerini belirtti.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, ilçelerde de kent konseyi kültürünün yaygınlaşması ve kurulmasına öncülük etmek amacıyla başlattığı ilçe gezilerini sürdürüyor. Bu kapsamda Kent Konseyi heyeti Çal ve Bekilli ilçelerini ziyaret etti. Ziyarete, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri katıldı. İlk olarak Bekilli ilçesinde Bekilli Kaymakamı Önder Koç ve Bekilli Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Akgeyik'in de katıldığı toplantıda Kent Konseyini anlatan heyet, daha sonra Çal ilçesini ziyaret etti. Çal Belediye Başkan Yardımcısı ve Çal Kent Konseyi Başkanı Adnan Tatar ve vatandaşlarla bir araya gelen heyet, Kent Konseyi'nin kurulma aşamalarından bahsetti.
Hedef: "Eşit şartlarda hizmet"
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi olarak 19 ilçeye de hizmet etmek istediklerini ifade ederek, "Kent konseylerinin tüm ilçelerimizde de kurularak faaliyete geçmesi için ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Onlara destek olarak ortak projeler yapalım istiyoruz. Çünkü Büyükşehir yapısı bunu gerektiriyor. Denizli'de sadece Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerine hizmet eden bir Kent Konseyi değiliz. 19 ilçemize de eşit şartlarda hizmet etmeyi hedefliyoruz" dedi. Kent konseyinin bir sivil inisiyatif olduğuna dikkati çeken Değirmenci, şöyle konuştu: "Kent konseyi sivil toplum örgütlerinin en üst organıdır. Her ilçede bir çok STK olabilir. Ama bunların üst kuruluşu kent konseyleri olmalıdır. Kent konseylerini diğer sivil toplum örgütlerinden ayırt eden en önemli özelliği Belediye Kanunu'nda da onaylanmış olmasıdır."
Kent Konseyi kararları yasal statü kazanabiliyor
Kent konseyinde alınan kararların Belediye Meclisi'nden geçme ihtimali olduğunu ifade eden Değirmenci, "Dolayısıyla karar meclisten geçtiğinde yasal bir statü kazanmış oluyor. Diğer STK'lar da böyle bir imkan yok. Kent konseyleri şehirde yaşayan insanların hemşehrilik bilincinin gelişmesi, kent vizyonunun oluşması, belde yada ilçenin tanıtımına katkı sağlamak, dayanışma ve sosyal yardımlaşmayı genişletmek ve demokrasinin en önemli özelliklerinden birisi olan yerelde katılımcılığı sağlamaktır. Kent konseyleri ilçedeki kaymakamlık ve belediye himayesinde kurulmalıdır. Bunun yanı sıra varsa ilçede bulunan tüm STK'ların, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler ve muhtarların katılımı ile kurulmalıdır. Kent konseyleri kendi içerisinde de meclisler oluşturabilir" diye konuştu.
"Başarı hayal etmek ile başlıyor"
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi temelinin 1998 yılında Yerel Gündem 21 ile atıldığını kaydeden Değirmenci, "Yaklaşık 20 yıllık bir kent konseyi kültürüne sahibiz. Kurumsal açıdan baktığımızda ise 10 yılımızı tamamladık. Hiç bir şey bir anda olmuyor. Her şey hayal etmek ile başlıyor" dedi. Kent konseylerinin temel özelliğinin gönüllülük olduğunu vurgulayan Değirmenci, "İlçelerimizde kurulan kent konseyleri ile ortak projeler hayata geçirmek istiyoruz. Birlikte yapacağımız projelerin memnuniyet sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.