Kent Konseyi, Beyağaç halkı ile buluştu

Kent Konseyi, Beyağaç halkı ile buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi “Tanıtım günleri” kapsamında Beyağaç ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, "Beyağaç'ın gelişmesi, tanıtımı ve daha güzel bir geleceğe kavuşması için eminim ki

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi “Tanıtım günleri” kapsamında Beyağaç ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, "Beyağaç'ın gelişmesi, tanıtımı ve daha güzel bir geleceğe kavuşması için eminim ki, herkesin söyleyeceği bir söz vardır" diyerek, Kent Konseyi’nin öneminden bahsetti.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, “Tanıtım Günleri” kapsamında Beyağaç ilçesini ziyaret etti. Mehmet Yüksel Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Engelliler Başkan Yardımcısı Ayten Bahtiyar, Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Burhan Ocak ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, ilçede de Kent Konseyi kuracaklarını ifade ederek, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Akçay, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci başkanlığında yapılan güzel çalışmalar devam edecek. Mutlaka bu güzel çalışmaların bir parçası olmak isteriz. Kent Konseyi'nin Beyağaç ayağı yapılanmasına inşallah başlayacağız" dedi.

 

"Kent Konseyleri yerinden yönetimi hedefler"

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, "Beyağaç Belediye Başkanımızla, muhtarlarımızla, siyasi partilerimizle, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, Beyağaç'ta yaşayan tüm vatandaşlarımızla beraber ilçemizde Kent Konseyi’nin kurulmasını hedefliyoruz. Kent Konseyleri insanlarımızın hemşehrilik bilinçlerinin gelişmesini hedefler. Öncelikle içinde bulunduğumuz yörenin tarihi ve doğal zenginliklerinin tanıtımı ve bunların bir dünya mirası olduğunu düşünerek sadece o bölgeye değil ülkeye ve bütün dünyaya tanıtımını hedefler. Kent Konseyleri yerinden yönetimi hedefler. Kent Konseyleri denetlemeyi ve karar alma süreçlerine dahil olmayı hedefler” dedi.

 

“Toplum için de bir şeyler yapmak gerekiyor”

 

Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Beyağaç ilçemizi ziyaret ederek Kent Konseyi kültürünü sizlere anlatmaya geldik. Hepimizin görevi evimizin ve çocuklarımızın rızkını temin etmektir. Ama asıl önemli olan toplum için bir şeyler yapabilmektir. Özellikle dezavantajlı dediğimiz engellilerimiz, evinden çıkamayan yaşlılarımız, toplumdaki faaliyetlere ortak olmasını istediğimiz kadınlarımız, toplumun geleceği, gözbebeğimiz olan gençlerimizin daha iyi yetişmesi için Kent Konseyleri bulunmaz bir fırsat. Tabi ki insanlar bir araya gelip dernek, vakıf, spor kulübü kurabilir. Ama kent konseylerinin en büyük ayrıcalığı alınan kararların Belediye Meclisi’nden geçip yasal bir statü kazanma durumu vardır.” Kent Konseyi Başkanı Değirmenci'nin konuşmasının ardından Kent Konseyi Meclis Başkanları yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.