Kelekçi'nin içme suyu sorununa neşter

Kelekçi'nin içme suyu sorununa neşter

  Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Acıpayam'ın Kelekçi Mahallesi’nde vatandaşların daha nitelikli ve yeterli suya kavuşması için 4 mevcut içme suyu kaynağı yenilenmesi, 1 içme suyu sondajı, 1 içme suyu dep

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Acıpayam İlçesi Kelekçi Mahallesi'nde sık sık meydana gelen içme suyu hattı arızaları ve içme suyu yetersizliğini sonlandıracak projeye başladı. Kelekçi Mahallesi’ndeki mevcut su kaynaklarının yaklaşık 40 yıl önce imece usulü yapıldığı ve iletim hatlarının tarım arazilerinden geçtiğini belirleyen DESKİ, mevcut içme suyu depoların da yetersiz geldiğini tespit etti. Yaşanılan sıkıntılara son vermek üzere harekete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Kelekçi Mahallesi'nin içme suyu deposu ve isale hattı projelerini tamamladı. Projenin tamamlanmasının ardından mevcut içme suyu kaynaklarının iyileştirilmesi ve drenaj hattı yapım çalışmalarına geçen DESKİ, köy içi ve Bölemeç Mevkii'nde bulunan 100 ve 200 metreküplük içme suyu deposunun yerine Kızılmeşelik Mevkii’nde 500 metreküplük içme suyu deposu inşaatını da başlattı.

 

10.000 metre isale hattı yapılacak

 

Vatandaşların daha nitelikli ve yeterli suya kavuşması için yapılan proje ile Kelekçi Mahallesi'ne toplamda 10.000 metre olmak üzere çeşitli çaplarda içme suyu isale hattı yapılacağı, imalat sürecinin ise hızla devam ettiği ifade edildi. Proje ile bölgenin daha yeterli suya kavuşması için de 1 adet içme suyu sondajı açıldı.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.