Kedi Babası ''Engin''

Kedi Babası ''Engin''

Denizli’nin Merkezefendi İlçesine bağlı Bereketli Mahallesi’nde yaşayan Engin Deymeci, 8 yıldan bu yana sokak kedilerinin ve köpeklerinin karnını doyurup, bakımlarını yaptırıyor.

A+A-

Evinin bahçesinde 40’a yakın kedi ve 2 tane de köpeği bulunan Deymeci, sokak hayvanları için aylık 400 Tl harcayarak, kemik, mama, süt ve tavuk parçaları satın alıyor.

Aşırı sıcak günlerde insanlar gibi hayvanlarında etkilendiğini, suya ve yemeğe ihtiyaç duyduklarını belirten Deymeci, “Sekiz yıldan buyana mahallemdeki tüm sokak kedi ve köpeklerine yiyecek alıyorum, onların bakımlarını yaptırıyorum.

Evimin bahçesinde de 40’a yakın kedi ve 2 köpeğe bakıyorum. Sokak hayvanları ve kendi kedilerim için aylık 400 TL para harcayarak, kemik, mama, süt ve tavuk parçaları alıyorum.

Bunları mahallede belirlediğim yerlere ve evimin bahçesindeki alanlara kedi ve köpekler için bırakıyorum. Mahallemin büyük bölümüne ise su kapları yerleştirdim. Onları hergün suyla dolduruyorum. Yaralı veya hasta olan sokak hayvanlarını da veterinere götürürüm.

Mesaiden sonra zamanımın büyük bölümünü sokak hayvanları, kedilerim ve köpeklerimle geçiriyorum. Onları çok seviyorum.” Dedi Hayvana eziyeti kaldıramam Hayvanlara yapılan eziyet haberlerini okuyunca televizyonlardan izleyince çok üzüldüğünü belirten Deymeci, “Bu hayvanlarında insanlar kadar yaşamaya hakkı var. İnsanlar niye bu canlılara eziyet eder onların canını yakar onları öldürür hiç anlamıyorum.

Onlarla ben çok mutluyum. Bu tür eziyet haberlerini görünce çok üzülüyorum. Bu hayvanlarla ilgilenmek, onların bakımlarını yapmak karınlarını doyurmak bana mutluluk veriyor. Elimden geldiği kadar onlarla ilgilenmeye devam edeceğim. Onlara yemek su taşırken hiç yorulmuyorum. Onlarda benim onlara karşı olan sevgimi çok iyi biliyorlar. Benim peşimden ayrılmıyorlar. Onlarla olmaktan mutluyum” dedi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.