Kazım Arslan: Nurettin Yaşar’a sert tepki gösterdi

Kazım Arslan: Nurettin Yaşar’a sert tepki gösterdi

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TBMM Genel Kurulu’nda PKK ile Kemalizmi “asimilasyon” üzerinden aynı çizgide görme cüretinde bulunan AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar’a sert tepki gösterdi.

A+A-

İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkındaki gensoru görüşmeleri sırasında söz alan Milletvekili Nurettin Yaşar’ın “Kürtleri eski rejim, eski sistem, eski Kemalist yapı -ne derseniz deyin- eski faşizm asimile edemedi" sözüne karşılık veren Arslan şu açıklamada bulundu:

"Bugün AKP kadroları terörün ve PKK’nın büyümesinin ve sorunların tümüyle çıkmaza girmesinin temel sorumlusudur.Çözüm süreci içinde el ele verip aynı masayı paylaşanlar,hendeklerin kazılmasına,PKK'nın şehirlere yerleşmesine seyirci kalanlar ve bölgeyi silah deposu yaptıranlar,PKK'nın kimlik kontrolü yapmasına ve yol kesmesine göz yumanlar,Oslo'da Dolmabahçe'de,İmralı'yla Kandil'le pazarlık yapanların bunu söylemeye hiçbir şekilde hakkı yoktur.

Bugün Kürtlerin yaşadığı güvenlik sorununun temelinde, yakın zamana kadar ittifak halinde olan terör örgütü ve siyasi iktidarın kadroları vardır. AKP-PKK işbirliği,siyasi hesaplar yapılırken,terör pazarlıkları tutanak altına alınırken, sivil-asker-polis katledilirken, şehirlere bombalar konurken devam ediyordu. Biz bu işbirliğine karşı çıkıp toplumsal barışı savunurken, çözümün adresi Meclis derken, her önerimize toptan karşı çıkanlar bugün birbirini inkar etmeye başladılar.

Hiçbir milletvekili,Türkiye'nin kurucusu,TBMM 'ni kuran,kendisinin bu meclise gelmesinin yolunu açan,yaşadığı toprağın kurtarıcısına, seçildiği memleketi vatana dönüştüren, halk egemenliğini kuran Mustafa Kemal’e,varlığını borçlu olduğu Büyük önderimize ve Kemalist ilkelere hakaret edemez, utanmaz bir tavırla Kemalizmi asilimilasyonla ilişkilendiremez.

Mustafa Kemal Atatürk ile Kemalizm bir bütündür,Kemalizm Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün devrim ve ilkelerinin bütünüdür.Bunları görmezlikten gelerek kaçak güreşenlerin ve Atatürk’e kürsüden açıkça hakaret edemeyip konuyu ideoloji eleştirisi gibi göstermeye çalışanların aklını başına toplaması ve ona göre konuşması gerekir…

Bölünmüş ve parçalanmış bir coğrafyayı vatana dönüştüren Mustafa Kemal Atatürk’e ve Kemalist ilkelere terbiye sınırlarını zorlayarak saldıran, tarihsel bir gerçekliği olmayan sözlerle sataşan, Kemalizmi asimilasyonla bağdaştırma arayışına giren bu milletvekili söylediklerini buna göre değerlendirmelidir.

Atatürk’ün Meclisinde Atatürk’e doğrudan ya da dolaylı hakareti, "asimilasyon" gibi büyük bir suçu asla kabul etmeyiz, asıl biz o sözü kendisine iade ediyoruz. Bu nasıl bir akıl tutulması ki, Kemalizm ile PKK’yı aynı kefeye koyma aymazlığına girme gafletinde bulunmuştur!

AKP 'li Nurettin Yaşar, Kemalizme ve Cumhuriyetimizin kurucu kadrolarına hakaret edeceğine, devleti teröristle muhatap kılan,Güneydoğu ve Doğu illerimizi kan gölüne çeviren partisini ve kendisini sorgulasın.Yapmış olduğu gerçekçilikten uzak bu açıklamasını kendisine iade ediyorum ve şiddetle kınıyorum.

Nurettin Yaşar’ın bu sözlerinden sonra Meclisten özür diletemeyen, ifade özgürlüğünü aşıp açıkça hakarete varan, Kemalizm'e yönelik iftiraları karşısında sus pus kalan, lafı dolandıran Grup Başkanvekili Bülent Turan da en az bu milletvekili kadar büyük bir yanlışın içindedir.

Bu Meclisi kuran,Mustafa Kemal Atatürk sayesinde burada olanların,bunu anlamalarını,hakaret dolu bu sözlerinden dolayı özür dilemelerini bekliyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.