Kazaları Engellemek İçin Yeni Yöntem

Kazaları Engellemek İçin Yeni Yöntem

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik Timleri bayram tatili sebebi ile artan trafikte, kazalarını engellemek amacı ile ve vatandaşların güvenliği bir yolculuk yapmalarını sağlamak için denetimlerine ara vermeden devam ediyor.

A+A-

Bu amaç ile bugün Tavas ilçesinde bulunan Jandarma yol arama  bölgesinde kontrol edilen sürücüler aileleriyle beraber hazırlanmış olan stanta davet edilip Trafik Kazalarını Önleme Planı çerçevesinde burada emniyet kemeri kullanmanın önemi ve kazalara engel olunmasında hızın önemi ile alakalı  konularda bilgilendirildiler.

Emniyet Kemeri Takmak Büyük Avantaj

Bunun yanında stanta bu amaç ile hazırlanmış olan video da izletildi. Yapılmış olan bilgilendirmede seyir halinde iken emniyet kemeri takmanın kazalarda ki ölüm oranını yüzde 50;  yaralanma oranında yüzde 60 oranında azalttığı ifade edildi. Yine kazalarda 1 km/s hız artışının kaza yapma riskini yüzde 2 oranında, kaza sayısını ise yüzde 4 oranında yükselttiğinin altı çizildi.

Kısa bir şekilde yapılmış olan bilgilendirmeden sonra vatandaşlara bilgi broşürü dağıtıldı. Çocuklara trafik dedektifleri kartları dağıtılıp trafik and'ı da yaptırıldı. Ailelere yapılmış olan bilgilendirmeden sonra uğurlanan vatandaşlara çikolata ve şeker ikramı yapılıp bayramları kutlandı.

Uygulamadan çok memnun kaldıklarını dile getiren vatandaşlar bu uygulamayı düşünen ve emeği geçen yetkililere çok teşekkür edip kalan yolculuklarına kemer takarak devam ettiler. İl Jandarma Ekiplerinin çalışmaları devam ediyor .

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.